Rusia sfidează NATO şi îşi arată muşchii. Anunţă manevre navale comune cu Iran şi China

Marinele ruse, iraniene și chineze vor desfășura manevre navale comune, a informat marți Flota rusă a Pacificului, potrivit TASS.

18 ian. 2022, 16:36
Rusia sfidează NATO şi îşi arată muşchii. Anunţă manevre navale comune cu Iran şi China

Manevră îndrăzneaţă făcută de Rusia, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantincă.  „Grupul naval al Flotei Pacificului alcătuit din crucișătorul de rachete Varyag al Ordinului Gărzilor Nakhimov, marea navă de război antisubmarin Admiral Tributs și marele petrolier maritim Boris Butoma a ancorat în rada portului Chabahar din Republica Islamică Iran.

În port, delegația oficială a Marinei Ruse va participa la o conferință de planificare privind organizarea de exerciții navale comune ale navelor de luptă din Rusia, Iran și China”, transmite biroul de presă al Flotei Pacificului, citat de RIA Novosti.

Forța operativă navală a Flotei Pacificului a plecat de la Vladivostok cu câteva zile înainte de noul an 2022.

Citeşte şi Pregătiri de război: Rusia şi-a evacuat o parte din personalul ambasadei din Ucraina

În timpul deplasărilor lor pe termen lung, navele rusești sunt programate să facă escală în porturile mai multor state, inclusiv în Republica Seychelles. Escala în port va marca 105 de ani de când crucișătorul blindat Varyag al Marinei Imperiale Ruse a sosit ultima oară în Portul Victoria din Insulele Seychelles.

De asemenea, pe parcursul drumului său, forța operativă navală rusă va organiza exerciții programate, inclusiv manevre internaționale, ca parte a unui grup de nave de luptă în diferite părți ale Oceanului.

Citeşte şi A început Rusia ofensiva împotriva Ucrainei? Atac cibernetic masiv, mai multe site-uri ale guvernului au devenit nefuncţionale, inclusiv al Ministerului de Externe