Rusia supraveghează distrugătorul american USS Ross care deţine rachete de croazieră Tomahawk

Armata rusă supraveghează distrugătorul american USS Ross, înarmat cu rachete de croazieră Tomahawk, care a intrat duminică în apele Mării Negre, a informat luni Ministerul Apărării al Rusiei.

15 apr. 2019, 12:49
Rusia supraveghează distrugătorul american USS Ross care deţine rachete de croazieră Tomahawk

„Forţe şi mijloace ale Flotei Mării Negre supraveghează permanent distrugătorul USS Ross al Armatei Statelor Unite”, a arătat un purtător de cuvânt al Apărării, citat de agenţia Interfax.

El a adăugat că, imediat după ce a intrat în apele Mării Negre, nava americană a intrat sub controlul mijloacelor radioelectronice ruse, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Rusia pregăteşte un război la scară largă în Europa. Sunt masate unităţi de atac la frontiera estică a NATO

„În plus, urmărirea directă a acţiunilor navei de război americane este realizată de nava de patrulare Vasili Bykov şi de nava de recunoaştere Ivan Hurs”, a indicat purtătorul de cuvânt.

USS Ross, unul dintre cele patru distrugătoare menţinute de Statele Unite la baza Rota (Spania), a participat în aprilie 2017 la un atac cu rachete asupra bazei aeriene siriene Al Shairat, din provincia Homs.

Conform Convenţiei de la Montreux, navele ţărilor non-riverane Mării Negre pot rămâne în apele acesteia maximum 21 de zile.