Rusia, suspectată că vrea să distrugă SUA folosindu-se de Groapa Marianelor. Ce plănuieşte Kremlinul

Publicat: Luni, 16 Decembrie 2019 21:54 // Actualizat: Luni, 16 Decembrie 2019 21:59 // Sursa: romaniatv.net

Rusia este suspectată că vrea să distrugă Statele Unite cu ajutorul unui submersibil care să se scufunde total până la fundul Gropii Marianelor.  Ministrul rus al Apărării are în vedere construcţia unui astfel de vehicul submersibil capabil să se scufunde total la cea mai mare adâncime.

 

Publicația Svobodnaia, sub titlul "Vă vom arăta ce este", publică ameninţări ce vizează Statele Unite cu provocarea unui val tsunami uriaş nemaivăzut, care ar avea o putere distrugătoatre şi ar lovi Statele Unite. 

Noul submersibil este pregătit să exploreze apele cele mai adânci, cum sunt cele din zona Gropii Marianelor,  în scop militar, potrivit Pravda.

Experții militari ruși vorbesc despre necesitatea unor astfel de submersibile de mare adâncime care pot detecta stațiile sonare ale navelor de suprafață și ale submarinelor.

Astfel de vehicule pot explora și fundul mării în scopul găsirii unor obiecte militare scufundate, dar şi pentru a distruge altele care devin nefolositoare şi sunt apoi distruse.

Konstantin Sivkov, președintele Academiei de Studii Geopolitice, doctor în științe militare, a declarat că Groapa Marianelor este situată la intersecția a două plăci tectonice - a Pacificului cu cea filipineză. 

Groapa Marianelor are o adâncime de aproximativ 11.000 de metri adâncime, ceea ce face din aceasta cel mai adânc loc din ocean.

Deocamdată se ştie că numai patru persoane au atins Groapa Marianelor în istoria acestei lumi.

 

 loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Groapa Marianelor plăci tectonice Rusia SUA tsunami
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8730
RON
23 Oct
noapte 6 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H