Rusia susține că încetinește războiul din Ucraina: „Militarii lui Volodimir Zelenski folosesc civilii ca scut uman!”

După ce a cucerit Donbasul, Rusia nu mai turează motoarele atât de puternic în Ucraina, din punct de vedere militar. Este o decizie asumată de la Moscova, susține ministrul Apărării, Serghei Șoigu. 

24 aug. 2022, 14:54
Rusia susține că încetinește războiul din Ucraina: „Militarii lui Volodimir Zelenski folosesc civilii ca scut uman!”

Armata Rusiei a primit ordin să încetinească ritmul de înaintare în Ucraina, susține Serghei Șoigu. Vladimir Putin și oamenii săi și-au asumat acest lucru pentru a minimiza pierderile civile, potrivit lui Șoigu.

„În timpul operațiunii speciale, respectăm cu strictețe normele dreptului umanitar. Atacurile sunt provocate cu arme de înaltă precizie asupra obiectelor infrastructurii militare a forțelor armate ale Ucrainei – puncte de control, aerodromuri, depozite, zone fortificate, obiecte ale complexului militar-industrial.

În același timp, se face totul pentru a evita victimele în rândul civililor. Desigur, acest lucru încetinește ritmul ofensivei, dar o vom susține în mod conștient”, a declarat Șoigu, citează Interfax.

 

Oamenii lui Volodimir Zelenski, acuzați de către Serghei Șoigu că folosesc civilii pe post de scut

 

Rușii acuză oamenii lui Zelenski pentru utilizarea unei strategii de război lașe: infiltrarea militarilor printre civili.

„Ei folosesc clădirile rezidențiale, școlile, spitalele, grădinițele ca posturi de tragere, pun tancuri și artilerie în ele, se acoperă cu populația ca scut uman.

Așezările sunt bombardate în mod deliberat și minate de la distanță cu mine antipersonal Petal, cu scopul clar de a provoca cât mai multe daune civililor și infrastructurii”, a mai transmis ministrul rus al Apărării.

Deși rușii îi acuză pe ucraineni că folosesc civilii pe post de scuturi umane, aceștia încă susțin că războiul se desfășoară potrivit calculelor făcute de Moscova.

„De la Kiev, care a refuzat să respecte acordurile de la Minsk, a existat o amenințare reală pentru locuitorii din Donbas, iar în viitor – pentru Federația Rusă. Înțelegerea acestui lucru a dus la necesitatea unei operațiuni militare speciale în Ucraina”, a declarat Șoigu.

Potrivit acestuia, războiul „se desfășoară conform planului, iar toate sarcinile vor fi îndeplinite”.