Rusia susţine că l-a omorât pe şeful ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. Anunţul a fost făcut de ministrul de externe

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că verifică informaţii potrivit cărora l-ar fi ucis pe liderul grupării Statul Islamic Abu Bakr al-Baghdadi la sfârşitul lui mai, într-un atac aerian în apropiere de oraşul sirian Rakka.

16 iun. 2017, 08:00
Rusia susţine că l-a omorât pe şeful ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi. Anunţul a fost făcut de ministrul de externe

Atacul aerian, care a vizat o întâlnire a lui al-Baghdadi, a avut loc pe 28 mai, a precizat ministerul, citat de agenţii.

Potrivit unei informaţii care este verificată acum prin diverse canale, liderul Statului Islamic Abu Bakr al-Baghdadi, care a fost eliminat în atac, era prezent la întâlnire”, a anunţat ministerul, potrivit RIA Novosti.

Aceasta nu este prima oară când este anunţată uciderea liderului jihadist. În urmă cu câteva zile fusese, de asemenea, raportată moartea lui al-Baghdadi, însă în urma unui raid aerian al coaliţiei internaţionale conduse de SUA.

Locul unde se află al-Baghdadi este necunoscut, însă se crede că s-ar fi aflat la Mosul, în Irak, înainte ca o coaliţie condusă de Statele Unite să lanseze o ofensivă în vederea recuceririi oraşului, la sfârşitul lui 2016.