Rusia acuză: Nouă tiruri provenind din Ucraina pe teritoriul nostru

Rusia susţine că teritoriul său a fost vizat în ultimele două luni de nouă tiruri provenind din Ucraina, potrivit unei declaraţii făcute joi de ministrul adjunct rus al apărării Anatoli Antonov, citat de ITAR-TASS, informează Agerpres.

24 iul. 2014, 08:01
Rusia acuză: Nouă tiruri provenind din Ucraina pe teritoriul nostru

”Partea rusă a stabilit că au fost nouă tiruri împotriva teritoriului rus în lunile iunie şi iulie”, a afirmat Antonov.

El a amintit că, la mijlocul lunii iulie, un obuz de artilerie a lovit o casă din Doneţk – un orăşel rus din regiunea Rostov, care poartă acelaşi nume ca oraşul ucrainean Doneţk -, provocând moartea unui cetăţean rus.

”În urma acestor tiruri a murit un cetăţean rus. Dacă teritoriul Statelor Unite ar fi fost vizat de tiruri provenind de pe un teritoriu vecin, ce ar fi făcut SUA? Răspunsul se subînţelege. Noi am dovedit însă responsabilitate şi reţinere”, a continuat ministrul rus.

Moscova a calificat incidentul din regiunea Rostov drept o agresiune împotriva cetăţenilor Federaţiei Ruse şi a ameninţat Kievul cu ‘consecinţe ireversibile’.

Ucraina a negat însă că ar fi în spatele acestui incident, acuzându-i pe insurgenţii proruşi de a fi declanşat tiruri ‘de provocare, inclusiv împotriva teritoriului rus’.