Rusia trece la ameninţări la adresa Moldovei: „Să renunţe la asemenea afirmaţii şi să se concentreze pe soluţionarea problemelor din relaţiile ruso-moldoveneşti”

Moscova îndeamnă conducerea Republicii Moldova să se concentreze pe soluţionarea problemelor din relaţiile bilaterale şi pe conferirea unei dinamici pozitive procesului de reglementare în Transnistria, în loc să critice prezenţa forţelor de menţinere a păcii în regiune, a declarat joi directorul-adjunct al Departamentului pentru informaţie şi presă al Ministerului de Externe din Rusia, Aleksei Zaiţev.

27 ian. 2022, 18:06
Rusia trece la ameninţări la adresa Moldovei: „Să renunţe la asemenea afirmaţii şi să se concentreze pe soluţionarea problemelor din relaţiile ruso-moldoveneşti”

Într-un interviu acordat săptămâna trecută postului român de televiziune PRO TV, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat că Rusia a trimis în 1992 „oamenii săi” în Transnistria pentru a împiedica Republica Moldova să devină independentă faţă de Uniunea Sovietică. Maia Sandu a adăugat că Republica Moldova pledează pentru retragerea militarilor ruşi din Transnistria.

„O îndemnăm pe dna Sandu şi pe alţi parteneri moldoveni să renunţe la asemenea afirmaţii departe de realitatea istorică şi să se concentreze pe soluţionarea problemelor din relaţiile ruso-moldoveneşti, inclusiv pe cele create artificial de Chişinău, precum şi pe conferirea unei dinamici pozitive procesului de reglementare din Transnistria, care să includă reluarea dialogului cu Tiraspolul asupra tuturor aspectelor procesului de reglementare”, a subliniat Zaiţev, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, aprecierile făcute de Maia Sandu cu privire la rolul Rusiei în acest conflict „nu rezistă criticilor”. „Nu este tocmai pertinent să se afirme că cheia pentru soluţionarea problemei transnistrene o constituie problema prezenţei trupelor ruse în regiune”, a subliniat diplomatul rus.

Totodată, Zaiţev a dat asigurări că Moscova este deschisă unei colaborări constructive şi pragmatice cu Republica Moldova.

Citeşte şi: Detalii picante din viața personală a lui Vladimir Putin. Câți copii are, de ce a divorțat de soție și cine sunt femeile care i-au dat viața peste cap liderului de la Kremlin


loading...
Partenerii noștri