Rusia trimite al ŞAPTELEA CONVOI UMANITAR în estul Ucrainei

Un nou convoi umanitar rus a sosit în regiunile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, au informat duminică mass media ruse, citate de Xinhua, citată de Agerpres.

16 nov. 2014, 12:48
Rusia trimite al ŞAPTELEA CONVOI UMANITAR în estul Ucrainei

‘Mai mult de 50 de camioane cu peste 350 de tone de încărcătură au sosit la Doneţk’, a declarat Oleg Voronov, adjunctul şefului Centrului Naţional pentru Managementul de criză din Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă din Rusia.

Alte 20 de camioane din convoiul umanitar au sosit la Lugansk duminică dimineaţa şi s-a trecut la descărcarea acestora. ‘Pe măsură ce camioanele vor fi descărcate, se vor îndrepta către regiunea Rostov, din Rusia’, a declarat Voronov, citat de TASS. Voronov a mai spus că Rusia a intenţionat să trimită 450 de tone de ajutoare – hrană, materiale de construcţii etc – în cele două regiuni ucrainene.

Citeşte şi Rusia trimite un al patrulea convoi umanitar în estul Ucrainei

Acesta este al şaptelea convoi umanitar rus trimis în estul Ucrainei începând cu luna august. Ajutoarele au constat din alimente, apă, generatoare electrice şi medicamente şi i-au avut ca destinatari pe locuitorii regiunilor Doneţk şi Lugansk. Convoiul precedent – format din 20 de camioane – a ajuns în estul Ucrainei la 4 noiembrie şi a livrat peste 100 de tone de ajutoare.