Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei

Un nou convoi umanitar rus va ajunge în estul separatist al Ucrainei la 30 noiembrie, a anunţat marţi ministrul adjunct rus pentru situaţii de urgenţă, Vladimir Stepanov, citat de agenţia de presă rusă TASS.

25 nov. 2014, 10:45
Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei

Rusia trimite un nou convoi umanitar în estul separatist al Ucrainei la 30 noiembrie, a anunţat marţi ministrul adjunct rus pentru situaţii de urgenţă, Vladimir Stepanov.

Potrivit responsabilului rus, peste 100 de camioane vor transporta în regiunile Doneţk şi Lugansk o încărcătură de peste 1.000 de tone, constând în special în materiale de construcţii pentru refacerea caselor distruse în contextul confruntărilor din aceste teritorii. Stepanov a precizat că Rusia va continua şi după acest convoi să trimită ajutor umanitar în estul Ucrainei.

Acesta este al optulea convoi umanitar rus trimis în regiune de la jumătatea lunii august. Ajutoarele au constat în alimente, apă, generatoare electrice, medicamente, materiale de construcţii. Convoiul precedent, format din 50 de camioane, a ajuns în estul Ucrainei la 16 noiembrie şi a livrat 350 de tone de ajutor umanitar.

Majoritatea convoaielor umanitare nu au fost convenite cu autorităţile de la Kiev, presa ucraineană scriind recent că, alături de produse alimentare şi medicamente, Moscova ar fi trimis în Doneţk şi Lugansk şi soldaţi ai armatei regulate, pentru a le veni în ajutor insurgenţilor proruşi.