Rusia va iniţia contramăsuri la sancţiunile Occidentului doar dacă ele vor fi în avantajul producătorilor ruşi

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că va fi de acord cu iniţierea unor contramăsuri (la sancţiunile impuse de Occident) doar dacă acestea vor fi în avantajul producătorilor ruşi, informează ITAR-TASS.

12 sept. 2014, 15:06
Rusia va iniţia contramăsuri la sancţiunile Occidentului doar dacă ele vor fi în avantajul producătorilor ruşi

Vladimir Putin a declarat că Rusia va iniţia contramăsuri la sancţiunile Occidentului doar dacă acestea vor fi în avantajul producătorilor ruşi.

‘Dacă guvernul va ajunge la concluzia că aceste măsuri răspund intereselor economiei ruse, atunci vom face acest lucru. Însă, doar pentru a ne arăta cât de tari suntem, pentru a ne arăta colţii şi a suferi pierderi din cauza aceasta, nu vom iniţia contramăsuri’, a dat Putin asigurări, în timpul summitului Organizaţiei de Cooperare de la Shanghai (OCS) ce se desfăşoară la Duşanbe, capitala Tadjikistanului.

‘Guvernul (rus) se gândeşte acum asupra acestui lucru, însă dacă ele (contramăsurile) vor fi adoptate, atunci acestea vor fi doar pentru a crea condiţii mai bune pentru noi înşine’, a explicat preşedintele Rusiei.

Drept exemplu pozitiv în acest sens, Putin a amintit de embargoul alimentar introdus anterior de Rusia ca răspuns la precedentul pachet de sancţiuni sectoriale din partea UE, SUA şi a o serie de alte ţări.

Preşedintele rus a subliniat că ‘aceasta este abordarea principială a Rusiei’. ‘În ceea ce priveşte paşii concreţi şi dacă aceştia vor exista sau nu, guvernul este cel care trebuie să se gândească şi să facă o propunere’, a conchis liderul rus.