Rușii au lansat Kalashnikov-ul smart. Cât costă arma cu computer încorporat

Rușii au lansat Kalashnikov-ul smart, luni, 23 august. Motivul este ca să vândă marfa și hipsterilor – așa cum a promovat-o directorul celei mai cunoscute arme de asalt din lume.

24 aug. 2021, 20:48
Rușii au lansat Kalashnikov-ul smart. Cât costă arma cu computer încorporat
Rușii au lansat Kalashnikov-ul smart

Rușii au lansat Kalashnikov-ul smart, care e dotat cu un computer și poate fi cumpărat cu el sau fără, în functie de preferințe. Cu ajutorul computerului încorporat utilizatorii pot învăța să tragă.

Citeşte şi: Iran, Rusia şi China pregătesc exerciţii militare în Golful Persic. SUA acuză Iranul de atacul în care a murit un cetăţean român

Rușii au lansat Kalashnikov-ul smart

1.500 de euro costă arma pe care compania rusă spune ca ar vrea să fie folosită ca armă de vânătoare – pentru că este o activitate tot mai puțin practică, scrie Aleph News.

Mai multe imagini din satelit obținute de CNN arată că Rusia ar putea pregăti un alt test al rachetei de croazieră cu propulsie nucleară, cunoscută sub numele de „Skyfall” – o armă controversată care este concepută pentru a învinge sistemele de apărare ale SUA.

Potrivit CNN, fotografiile, care au fost surprinse pe 16 august de compania comercială de imagini prin satelit Capella Space, oferă „indicii puternice că Rusia se pregătea să testeze o rachetă de croazieră cu propulsie nucleară” la un centru de lansare situat în apropierea Cercului Polar polar.

CIA a refuzat să comenteze, iar Pentagonul și Ministerul Apărării din Rusia nu au răspuns solicitărilor CNN.

Folosirea unui reactor nuclear ar oferi, în principiu, rachetei de croazieră o rază de acțiune nelimitată pentru a zbura sub și în jurul radarelor americane de apărare antirachetă”, a declarat cercetătorul Jeffrey Lewis, expert în arme la Middlebury Institute, care a analizat imaginile.

Cu toate acestea, susține Lewis, există „întrebări substanțiale cu privire la faptul că sistemul poate fi pus în funcțiune cu succes, fără a vorbi despre amenințarea pe care o poate pune testarea acestui sistem asupra mediului și sănătății umane”.