Ruşii au mai bombardat un spital. Imagini teribile din interiorul devastat, cel puţin o persoană a murit VIDEO

O rachetă lansată de ruşi a provocat pagube semnificative unui spital regional din orașul Severodonețk, din estul Ucrainei, arată un videoclip difuzat de administrația regională Lugansk.

27 apr. 2022, 23:18
Ruşii au mai bombardat un spital. Imagini teribile din interiorul devastat, cel puţin o persoană a murit VIDEO

CNN a geolocalizat și a verificat autenticitatea imaginilor. Videoclipul începe cu scene cu ferestre sparte, într-o scară de spital. Pe măsură ce persoana care realizează videoclipul urcă scările, se văd mai multe resturi și pagube, inclusiv o ușă aruncată din balamale.

Odată ieșit din casa scării, în afara camerei de spital se vede un amestec de metal, gips-carton și resturi. Într-o cameră, ferestrele au fost sparte de suflul exploziei; încăperii de lângă îi lipsește un perete întreg — există o gaură mare în clădire. Pe un hol, se văd mai multe resturi împrăștiate în jurul paturilor de spital.

Citeşte şi Lovitură grea pentru Zelenski: Rusia a bombardat un depozit cu arme primite din Occident

Serghei Haidai, șeful administrației militare regionale Luhansk, a declarat că o femeie a fost ucisă în atacul militar. CNN nu a putut verifica în mod independent decesul. „Rușii știau că spitalul nu era evacuat și că erau pacienți cu diferite afecțiuni tratați de medici. Nici asta nu i-a oprit. De fapt, au vrut să-i omoare pe răniți și pe cei care încercau să-i ajute pe acești localnici să supraviețuiască, doctorii lor„, a mai spus acesta.

Citeşte şi Atacul cu grenade din Transnistria. Ce s-a întâmplat, de fapt, la Tiraspol (VIDEO)