Rușii bombardează mișelește sudul Ucrainei! Hersonul a rămas complet în beznă

Rușii continuă bombardamentele în Ucraina și atacă "mișelește" orașul Herson, recent eliberat de forțele ucrainene. În plină iarnă, oamenii au rămas fără curent, fără apă, dar şi fără caldură.

01 dec. 2022, 13:16
Rușii bombardează mișelește sudul Ucrainei! Hersonul a rămas complet în beznă

În încercarea disperată de a cuceri Ucraina, armata lui Putin face prăpăd în Herson, oraș situat în estul țării, unde sunt numeroase victime în rândul civililor.

Orașul ucrainean Herson, recent eliberat, a rămas fără energie electrică după bombardamentele intense ale forțelor ruse, a declarat joi guvernatorul regional, informează Reuters.

Cu toate acestea, Zelenski nu renunță la misiunea de a-și apăra țara și a transmis, joi, un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Nici frigul iernii, nici întunericul, nici alte manifestări de teroare nu îl vor ajuta pe agresor să cucerească ucrainenii. Va veni timpul victoriei Ucrainei!”, a spus președintele Ucrainei.

Ані зимовий холод, ані темрява, ані будь-які інші прояви терору не допоможуть агресору підкорити українців. Настане час…

Posted by Володимир Зеленський on Thursday, 1 December 2022

Citiți și: Rușii bombardează orașul Herson, la doar două săptămâni după retragere! Zelenski: „Rușii au bombardat regiunea Herson de 258 de ori în ultima săptămână!”

Cel puțin 32 de oameni au fost uciși, după 11 noiembrie, când forțele ucrainene au ajuns în oraș, anunțul fiind făcut de poliția ucraineană.

Rușii bombardează Hersonul de pe celălalt mal al Niprului, mai exact pe partea opusă a râului Dnipro.

Și alte orașe ucrainene au fost afectate de întreruperi de energie electrică în urma atacurilor aeriene rusești.

Herson, care a îndurat săptămâni întregi fără utilități de bază, cum ar fi apa curentă și electricitatea, și-a recăpătat parțial alimentarea cu energie electrică săptămâna trecută, după ce forțele ucrainene au recucerit orașul.

Iaroslav Yanushevych, guvernatorul regiunii Herson, a dat vina pe bombardamentele rusești pentru noua întrerupere a curentului electric și a declarat pe Telegram că lucrătorii din energie intervin pentru a remedia problema, relatează Reuters, conform Mediafax.

În plină iarnă, situația din Ucraina rămâne critică. Sute de mii de gospodării sunt în continuare fără curent electric, iar problemele persistă și la Kiev. ”

Șeful administrației prezidențiale a Ucrainei a declarat, sâmbătă, că Rusia va răspunde pentru foametea din epoca sovietică care a provocat moartea a milioane de ucraineni în iarna 1932-1933, transmite The Guardian.

„În urmă cu nouăzeci de ani, Rusia a comis un genocid în masă împotriva poporului ucrainean”, a transmis pe Twitter și Ministerul ucrainean al Apărării.

Citiți și: Imagini dramatice din Herson! Ruşii au plecat, dar a venit iarna cruntă! Fără curent, fără apă şi fără caldură, sunt condamnaţi la moarte! Se anunţă -30 de grade noaptea!