Ruşii comunişti vor să-l împiedice pe Leonardo Dicaprio să joace rolul lui Lenin

În urmă cu puţin timp, Leonardo DiCaprio a făcut o listă cu mai mulți revoluționari ruși pe care i-ar fi plăcut să îi interpreteze. Printre personajele pe care i-ar fi plăcut să le interpreteze se numără Putin, Lenin sau Rasputin. La doar câteva zile după declaraţia actorului, acesta a fost contactat pentru un prooiect.

02 feb. 2016, 18:04
Ruşii comunişti vor să-l împiedice pe Leonardo Dicaprio să joace rolul lui Lenin

Deşi asemănarea dintre Lenin şi DiCaprio este reală, comuniștii ruși nu par foarte încântați de ideea ca actorul să-i interpreteze pe comunistul rus și au amenințat că vor bloca studioul de film dacă DiCaprio va fi ales să îl joace pe Lenin. Aparent, Partidul Comunist a scris o scrisoare către LeninFilm, în care și-a exprimat temerea că celebrul actor va provoca acțiuni de protest, potrivit The Independent.

„Cred că ar trebui să existe mai multe filme despre istoria rușilor, pentru că are multe povești demne de Shakespeare”, a spus el, ca o motivație pentru faptul că i-ar plăcea să îi joace pe Putin, Rasputin sau Lenin, scrie playtech.ro

„Vom lansa acțiuni civile aproape la intrarea LeninFilm, pur și simplu nu îl vom lăsa să intre”, a spus Serghei Malinkovici, unul dintre liderii partidului.

„Trebuie să găsească un actor rus”. Totuși, bunica de pe linia maternă a lui DiCaprio, Helene Indenbirken, a fost rusoaică, iar DiCaprio s-a referit de câteva ori la el însuși ca fiind rus.

Malinkovici este cunoscut pentru maniera sa de a protesta. În trecut, i-a scris o scrisoare deschisă Olgăi Kurylenko, atunci când s-a aflat că va interpreta un agent bolivian în Quantum of Solace, din seria filmelor cu James Bond. „Uniunea Sovietică ți-a dat educație gratuită, îngrijire medicală, dar nimeni nu a știut că vei comite un act de trădare morală și intelectuală devenind o fată de filme cu Bond, într-o serie de filme în care sunt uciși oameni sovietici și cetățeni ai altor țări socialiste”.

Nu știm care va fi deznodământul, dar șansele ca DiCaprio sau LeninFilm să fie intimidați de amenințările lui Malinkovici nu sunt tocmai de luat în calcul.