Ruşii îi acuză pe ucraineni că omoară civili în Doneţk. O piaţă a fost bombardată, sunt cinci morţi, între care un copil cu mama sa VIDEO

Forțele armate ale Ucrainei au atacat centrul orașului Donețk, bombardând piața Maiski, a declarat luni consilierul șefului guvernului Republicii Populare Doneţk, Ian Gagin.

13 iun. 2022, 14:20
Ruşii îi acuză pe ucraineni că omoară civili în Doneţk. O piaţă a fost bombardată, sunt cinci morţi, între care un copil cu mama sa VIDEO

Potrivit ultimelor date centralizate de administraţia pro-rusă din Doneţk, numărul morților a crescut la cinci persoane, deşi iniţial se raportaseră doar două victime. Potrivit corespondentului militar al Izvestia, Semion Ieremin, aflat la locul tragediei, printre victime se numără o femeie și un copil care se aflau la una dintre tarabe: „O singură lovitură – cinci morți!„, a transmis acesta.

Potrivit unor serse, atacula fost lansat de la unul dintre sistemele de lansare multiplă de rachete, Grad. Martorii spun că au fost trimise spre zona pieţei aproximativ zece rachete. Spitalul Vişnevski, situat nu departe de piață, ar fi fost de asemenea atins, un incendiu izbucnind într-unul dintre depozite.

Faptul că unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei continuă să efectueze bombardamente masive ale capitalei Republicii Populare Doneţk (RPD) fusese declarat anterior de reprezentantul oficial al Miliției Populare a RPD, Eduard Basurin. El a clarificat că acest lucru a început să se întâmple imediat după ce Kievul a început să furnizeze arme grele soldaţilor trimişi să lupte în Donbas.

Citeşte şi „Pedeapsa cerească”, surpriza mortală pentru soldații ruși. Armata ucraineană a arătat distrugerile provocate cu ajutorul unei drone VIDEO

Pe de altă parte, ucrainenii acuză că trei civili au fost uciși de ruşi în Lisichansk: o femeie, un bărbat și un băiețel de 6 ani. „Rușii au distrus 11 case în Vrubivka, patru în Zoloti și două case și o grădiniță în Hirski”, a acuzat Serghei Haidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Citeşte şi Bloomberg prevede prăbuşirea UE, în cazul admiterii Ucrainei. „Guvernanţa Uniunii a devenit din ce în ce mai complexă şi greoaie”