Ruşii, înnebuniţi să scape de război. Au retras peste 7 miliarde de dolari din bănci şi au fugit în străinătate, de teama mobilizării

Fondurile populației ruse din bănci, în septembrie 2022, au scăzut cu 458 de miliarde de ruble, sau cu 1,4%, potrivit datelor furnizate de Banca Rusiei. Retragerile masive au avut loc pe fondul mobilizării ordonate de Vladimir Putin.

21 oct. 2022, 09:35
Ruşii, înnebuniţi să scape de război. Au retras peste 7 miliarde de dolari din bănci şi au fugit în străinătate, de teama mobilizării

Ruşii îşi retrag masiv banii din bănci şi pleacă în străinătate, de teamă că vor fi trmişi pe frontul din Ucraina. Numai în luna septembrie, cetățenii au retras 7,1 miliarde de dolari sau 427 de miliarde de ruble. din conturile lor în valută. La rândul lor, conturile în ruble ale persoanelor fizice au scăzut cu 31 de miliarde de ruble, conform datelor făcute publice de Banca Rusiei.

Regulatorul subliniază chiar că retragerile cele mai masive s-au produs în a doua jumătate a lunii, adică exact după decretul lui Putin, când a crescut numărul celor care au plecat din Rusia, luând cu ei numerar.

Citeşte şi Reportaj tulburător făcut de The New York Times în cel mai mare oraş al Europei. „Unde au dispărut toţi bărbaţii din Moscova?”

În plus, potrivit Băncii Centrale, persoanele fizice au tendința de a retrage numerar într-o situație de stres sau incertitudine, așa cum a fost, de exemplu, la începutul anului, dar apoi revine tendinţa de a face iar depozite în bănci.

De asemenea, instituţia a comunicat faptul că ordinul lui Vladimir Putin a afectat încrederea consumatorilor și activitatea de afaceri și este probabil să afecteze economia în următoarele luni. „În septembrie, redresarea activității economice a stagnat, iar până la sfârșitul lunii, tendința a început să se înrăutățească puțin”, se mai arată în raport.

Citeşte şi Modul bizar în care Norvegia luptă cu criza energetică. A redus temperatura apei în piscine, dar părinţii şi-au retras copiii de la lecţiile de înot