Rușii l-au ucis pe ”Maradona” din Ucraina. Abia își ceruse iubita în căsătorie, dar nu a mai apucat să o facă mireasă

Doliu uriaș în presa din Ucraina. Unul dintre cei mai iubiți reporteri a murit, ucis de ruși. Tânărul de 36 de ani se înrolase în armată pentru apărarea patriei și a sfârșit într-un atac nemilos la armatei lui Putin. Înainte de tragedie, își ceruse iubita în căsătorie.

21 mai 2022, 13:12
Rușii l-au ucis pe ”Maradona” din Ucraina. Abia își ceruse iubita în căsătorie, dar nu a mai apucat să o facă mireasă

Oleksandr Makhov, reporter ucrainean de televiziune, a pierit pe frontul de luptă, ucis de ruși. Se înrolase chiar pe 24 februarie, în ziua izbucnirii războiului din Ucraina. A murit la 36 de ani, la 70 de zile de la izbucnirea conflictului.

I se spunea Mara, de la Maradona, fiind născut în 1986, în anul gloriei mondiale a lui Diego Maradona. Jurnalistul lupta cu Brigada 95 de asalt lângă Izium, oraș aflat la 120 de kilometri sud-est de Harkiv. A murit pe data de 4 mai, într-un atac al rușilor.

Oleksandr Makhov s-a înrolat voluntar în armată împotriva separatiștilor proruși din Donețk. Ulterior a revenit la pasiunea lui, jurnalismul, și a devenit corespondent de război pentru televiziuni din Ucraina. A fost primul ziarist ucrainean în Antarctica, la stația Vernadski și singurul reporter aflat la bordul zborului de evacuare a compatriților de la Wuhan, după ce a început pandemia de Covid.

Jurnalistul și-a sărbătorit ziua de naștere pe 17 aprilie, chiar pe frontul de luptă. A sărbătorit cu mitraliera pe umăr și a mărturisit că e foarte mândru de acest lucru. „Sunt în cercul celor mai curajoși oameni ai acestei țări. E o onoare pentru mine să o apăr alături de ei”, spunea el pe social media. Tot de pe frontul de luptă și-a cerut și iubita în căsătorie. „Nu am un inel normal la mine, doar un inel de grenadă. Te întreb: «Vrei să fii soția mea?»”.

Ultimul său mesaj a fost transmis pe 30 aprilie, când lăuda armata ucraineană. „Pământul ucrainean”. Și câteva cuvinte: „Vreau să fiți mândri de armata noastră. Luptăm pentru țară, pentru acest pământ. Credeți în armată!”.