Rușii se contrazic în imagini. Detaliul ciudat observat în presa lui Vladimir Putin

Informații contradictorii oferite de presa din Rusia, după explozia TIR-ului de pe Podul din Crimeea, de sâmbătă. 

12 oct. 2022, 17:34
Rușii se contrazic în imagini. Detaliul ciudat observat în presa lui Vladimir Putin

Serviciul rus de securitate, FSB, a publicat miercuri, 12 octombrie, mai multe imagini cu camionul încărcat cu explozibili, după acțiunea pusă la cale de serviciile speciale ucrainene.

În imaginile prezentate există mai multe aspecte contradictorii: în unele cadre, camionul are mai multe roți decât în altele.

Pentru a-și susține punctul de vedere, FSB a publicat inclusiv imagini video și statice din dosarul deschis după explozia de sâmbătă. În aceste imagini apar atât o parte dintre suspecții indicați de serviciile secrete ruse, cât și camionul în care s-ar fi aflat încărcătura explozivă care a avariat podul peste strâmtoarea Kerci.

În videoclipul distribuit în presa din Rusia se poate observa cum un TIR de marfă la un punct de control este verificat de un vameș, Acesta este camionul cu explozibili, verificat la intrarea pe Podul Crimeei, potrivit FSB.

De asemenea, tot FSB a furnizat și o imagine a TIR-ului făcută cu un scanner cu raze X, în care susține că se vede încărcătura vehiculului.

 

Cine ar fi vinovat de atacul de la Podul din Crimeea

 

În videoclip, remorca TIR-ului are două osii în partea din față.  În „radiografia” cu raze X, TIR-ul are doar o osie în partea din față. De asemenea, pe video, remorca are și o roată de rezervă în partea din spate, care nu apare la scanarea cu raze X.

Serviciul de contrainformații al Rusiei, FSB, citat de agenția rusă de stat TASS, susține că responsabil pentru dezastrul de la Podul care face legătura cu Crimeea este Kirill Budanov, șeful Direcției de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării.

Opt complici au fost reținuți de FSB.

„În prezent, cinci cetățeni ruși, trei cetățeni ucraineni și armeni care au luat parte la pregătirea atacului au fost reținuți în acest dosar infracțional”, au mai transmis rușii.