Ruşii sprijină armata siriană din Palmira cu 25 de raiduri aeriene pe zi

Aparate ale aviației militare ruse efectuează '20-25 de raiduri aeriene' zilnic, pentru a susține armata siriană în ofensiva sa în vederea 'eliberării' din mâinile grupării Stat Islamic (SI) a sitului antic Palmira, în centrul Siriei, a anunțat vineri Ministerul Apărării al Federației Ruse.

18 mart. 2016, 16:15
Ruşii sprijină armata siriană din Palmira cu 25 de raiduri aeriene pe zi

‘În ultimul timp, forțele armate și patriotice ale guvernului (sirian), susținute de aviația rusă, desfășoară o operațiune de anvergură pentru eliberarea orașului Palmira. În medie, avioanele ruse efectuează 20-25 de raiduri aeriene pe zi’, a declarat în timpul unei conferințe de presă generalul Serghei Rudksoi, înalt responsabil al Statului Major al Armatei ruse.

Joi, președintele rus Vladimir Putin a precizat că ‘lupte feroce’ aveau loc în jurul sitului Palmira, unde armata rusă a lansat marți lovituri aeriene, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Gruparea SI, care a cucerit situl antic în mai 2015, a afirmat într-o înregistrare video că a ucis miercuri și joi cinci soldați ruși, printre care un consilier militar, ‘în împrejurimile Palmirei’, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Rusia şi-a retras aproape jumătate din avioanele de luptă din Siria

Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a putut fi contactat imediat pentru a reacționa la aceste afirmații ale SI.

Rusia, aliată a regimului lui Bashar al-Assad, care luptă împotriva rebelilor și jihadiștilor, a anunțat luni o retragere parțială a forțelor sale din Siria, la peste cinci luni de la începutul angajamentului său militar în această țară.

Cu toate acestea, Moscova a avertizat că își va continua loviturile aeriene împotriva ‘obiectivelor teroriste’, chiar dacă Vladimir Putin a estimat că sarcina trasată forțelor armate ruse în Siria ‘a fost în linii mari îndeplinită’.


loading...