Rușii stabilesc o premieră mondială. Vor produce primul film în spațiu. Echipa a început instructajul pentru pelicula „Provocarea”

Rușii stabilesc o premieră mondială, au început pregătirile pentru prima producție cinematografică care se va filma în spațiu.

25 mai 2021, 18:23
Rușii stabilesc o premieră mondială. Vor produce primul film în spațiu. Echipa a început instructajul pentru pelicula „Provocarea”

Rușii

stabilesc o premieră mondială, vor produce prima peliculă cinematografică care se va filma exclusiv în spațiu. Regizorul Klim Shipenko și actrița Yulia Peresild au început antrenamentele şi instructajul care se vor desfăşura pe parcursul a patru săptămâni.

„Pentru toţi situaţia este neobişnuită, pentru că nu s-a făcut niciodată o pregătire atât de scurtă. Nici pentru cosmonauţi şi nici pentru turiştii spaţiali”, a declarat unei televiziuni publice actrița Yulia Peresild, protagonista primului film care se va filma în spațiu.

Pregătirea constă în cunoașterea sistemelor de la bordul navei ruseşti Soyuz MS-19, cea care va duce întreaga echipă de filmare spre segmentul rus al platformei orbitale.

Toți cei care vor participa la filmări trebuie să se obişnuiască şi cu condiţiile de microgravitaţie de pe ISS, de aceea vor face un antrenament pe avionul-laborator Il-76, şi vor învăţa să reacţioneze în caz de aterizare de urgenţă în apă la revenirea lor pe Terra.

„Programul de instructaj pentru zbor diferă de planul de pregătire al cosmonauţilor profesionişti şi include elemente obligatorii pentru toţi membrii echipajului”, a informat centrul de antrenamente din Rusia, potrivit Agerpres.

Actrița Yulia Peresild și Klim Shipenko alături de cele două rezerve ale lor vor efectua cele patru săptămâni de antrenamente, după ce au trecut testele medicale la jumătatea lunii mai, şi vor primi combinezoane speciale confecţionate pe măsură.

Rușii stabilesc o premieră mondială: Primul film în spațiu va începe filmările în octombrie 2021

Echipa de filmare care va participa la crearea primei pelicule cinematografice în spațiu va decola la data de 5 octombrie  de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan, şi va rămâne pe staţia spaţială timp de 12 zile.

Potrivit Centrului de pregătire a cosmonauţilor, cosmonautul Anton Shkaplerov va face oficiul de comandant şi de inginer de zbor când va decola spre ISS, însoţit de actriţa şi de regizorul rus, la bordul capsulei Soyuz MS-19 .

 


loading...
Partenerii noștri