Ruşilor le e foame: Câţiva parlamentari propun să fie ANULAT EMBARGOUL la alimente

Câţiva deputaţi din fracţiunea "Spravedlivaia Rossia", din Duma Federaţiei Ruse, au propus să fie anulate restricţiile la produsele alimentare, scrie publicaţia Gazeta.ru.

26 feb. 2015, 13:30
Ruşilor le e foame: Câţiva parlamentari propun să fie ANULAT EMBARGOUL la alimente

În opinia acestora, embargoul ar contraveni Constituţiei la capitolul libertăţii în domeniul afacerilor. Mai mult, parlamentarii ruşi consideră că măsurile prohibitive s-au dovedit ineficiente şi au cauzat o creştere nejustificată a preţurilor la alimente.

„Interdicţia de a introduce produse calitative şi inofensive pentru sănătatea cetăţenilor a dus la restricţionarea dreptului constituţional al companiilor ruseşti la activitate economică, deoarece multe companii nu au găsit alternative pentru materia primă pe care se bazează ciclurile lor tehnologice”, se spune în proiectul de lege înaintat spre examinare de către mai mulţi deputaţi din „Spravedlivaia Rossia”.

Citeşte şi Rusia a sechestrat peste O MIE de TONE de produse alimentare şi băuturi provenite din Occident

Rusia a instituit interdicţii asupra importurilor de produse alimentare din UE şi SUA, după ce acestea i-au impus sancţiuni pentru crizele din Crimeea şi Donbas, scrie publika.md.