Fostul preşedinte al Parlamentului rus a murit, a anunţat marţi televiziunea de stat. Hasbulatov, de etnie cecenă, a murit la domiciliul său din afara Moscovei, la vârsta de 80 de ani, a anunţat televiziunea, citând rudele fostului lider sovietic.
:format(webp):quality(80)/https://www.romaniatv.net/wp-content/uploads/2023/01/eltin-hasbulatov-tw.jpg)
Fostul preşedinte al parlamentului rus Ruslan Hasbulatov, un aliat al lui Boris Elţîn înainte de a se întoarce împotriva lui în 1993, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunţat marţi televiziunea de stat, citând apropiaţi ai acestuia, notează AFP.
Ruslan Hasbulatov, de origine cecenă, a încetat din viaţă la domiciliul său de la periferia Moscovei, potrivit aceleiaşi surse.
Liderul mișcării iraniene Gardienii Revoluției, Qassem Fatahillah,a fost ucis
Activistul pentru drepturile omului Alexandr Cerkasov a confirmat că Hasbulatov a murit marţi, fără a preciza cauza decesului.
Corpul său va fi transportat în satul natal, Tolstoi-Iurt, în Cecenia, unde va avea loc înmormântarea lui, a precizat el pe Facebook.
După prăbuşirea Uniunii Sovietice în 1991, Ruslan Hasbulatov, un colaborator apropiat al lui Boris Elţîn, a fost numit preşedinte al parlamentului. Cei doi au rezistat împreună loviturii de stat din august 1991.
Băcătarul lui Putin, imagini terfiante de pe frontul din Ucraina. Evgheni Prigojin: „Veneau ca insectele!”
Dar o rivalitate i-a opus rapid. Lupta pentru putere a culminat cu revolta din octombrie 1993, când Boris Elţîn a trimis tancuri să ia cu asalt clădirea parlamentului. Hasbulatov a fost închis pentru scurt timp.
I s-a acordat amnistia în 1994, dar cariera sa politică s-a încheiat. „Elţîn practic mi-a distrus viaţa”, a declarat Ruslan Hasbulatov în 2014 pentru jurnalul Argumentî i Faktî.
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20