Rutina de îngrijire în 6 pași pentru pielea sensibilă

Semne precum roșeață, iritațiile, zonele uscate și erupțiile sunt o problemă permanentă pentru tenul tău? S-ar putea să ai pielea sensibilă. Fie că este vorba despre o schimbare a condițiilor meteorologice, stres sau chiar de un nou animăluț de companie, dacă ai pielea sensibilă, știi că factorii declanșatori și reacțiile pot veni de oriunde. De asemenea, tenul tău poate reacționa excesiv la factorii de mediu precum poluarea și praful sau poate fi sensibil la anumite ingrediente.
Alina Costache
13 aug. 2024, 10:44
Rutina de îngrijire în 6 pași pentru pielea sensibilă

Tenul poate deveni sensibil în orice moment al vieții, iar sensibilitatea apare atunci când bariera naturală a pielii este slăbită, ceea ce o face vulnerabilă la agenți iritanți și alergeni. O rutină de îngrijire specială pentru ten sensibil te poate ajuta să minimizezi simptomele și să ajuți pielea să rămână sănătoasă.

Curăță tenul

Un produs de curățare a feței delicat poate îndepărta ușor impuritățile de pe piele fără a irita tenul sensibil. Dacă ai pielea sensibilă, evită să folosești perii de curățare sau șervețele demachiante, deoarece acestea pot irita și mai mult tenul. Curăță ușor impuritățile și excesul de sebum, dar și urmele de make-up cu un ulei demachiant blând, aplicându-l cu degetele și îndepărtându-l cu o dischetă de bumbac sau clătindu-l cu apă călduță.

Este esențial să alegi un produs care nu conține compuși chimici agresivi, precum alcoolul sau parfumurile, întrucât aceste ingrediente pot provoca iritații și erupții cutanate. În schimb, caută un demachiant cu ingrediente calmante naturale, cum ar fi uleiul esențial de lavandă, cunoscut pentru calitățile sale liniștitoare.

Folosește un toner fără alcool

După curățare, utilizează un toner pentru a scăpa de orice urmă de murdărie sau de exces de sebum de pe chip. Un toner te va ajuta, de asemenea, să deschizi porii înfundați. Totuși, evită tonerele care conțin alcool. Acestea pot fi dure pentru ten și pot cauza uscăciune nedorită, acnee și roșeață. Un toner facial fără alcool poate ajuta la calmarea pielii și la menținerea echilibrului său natural.

Utilizează un serum

Serumurile sunt un element suplimentar important într-o rutină de îngrijire a tenului sensibil, deoarece pot viza probleme specifice precum uscăciunea, petele pigmentare, acneea și altele. Poți apela la orice serum cosmetic sigur, cum ar fi cel cu vitamina C în concentrație mai mică, cel cu acid hialuronic sau cu niacinamidă.

Hidratează pielea

Viața modernă își poate pune amprenta asupra pielii tale, așa că este important să o hidratezi din plin. Hidratarea este unul dintre cei mai importanți pași ai unei rutine de frumusețe pentru pielea sensibilă. Menținerea tenului hidratat poate reduce iritațiile și face ca pielea să se simtă mai confortabil. În plus, o cremă hidratantă ajută la uniformizarea tenului și la a-i reda strălucirea naturală. Dar evită orice produs de beauty care conține alcool, parabeni, parfumuri sau conservanți.

Cheia este din nou să cauți un produs cu proprietăți calmante. De exemplu, calendula crema, un produs cu extract de gălbenele. Acest ingredient are proprietăți antifungice, antiinflamatoare și antibacteriene, care îl fac util în tratarea acneei și în calmarea eczemelor. Extractul de gălbenele poate, de asemenea, să îmbunătățească aspectul general al tenului, promovând hidratarea și fermitatea pielii.

Protejează-ți pielea de razele soarelui

Expunerea la radiațiile solare de tip UVA și UVB poate provoca erupții și agrava starea pielii sensibile. Însă, indiferent de tipul tău de piele, expunerea la soare dăunează sănătății sale. Protejează-ți pielea cu o cremă cu factor de protecție solară de fiecare dată când petreci timp la exterior în timpul zilei. Folosește o protecție solară mată cu vitamina C pentru a crea un scut protector atât pentru față, cât și pentru alte părți expuse ale corpului.

Fii blândă cu pielea ta

Curățarea și exfolierea sunt cele mai frecvente practici care irită pielea sensibilă, deoarece îndepărtează proteinele și lipidele esențiale necesare pentru bariera cutanată. Cea mai bună abordare este o atingere delicată. Rezistă oricărei tentații de a apăsa sau de a-ți freca fața. Nu uita că ai o barieră cutanată slăbită, iar presiunea suplimentară permite substanțelor să pătrundă în straturile profunde ale tenului. Curăță doar o dată pe zi. Poți exfolia pielea de una până la două ori pe săptămână folosind un produs delicat, potrivit pentru pielea sensibilă, de exemplu, acizii alfa-hidroxi (AHA) și beta-hidroxi (BHA).

Dacă ai pielea sensibilă, încearcă să te limitezi la produse de îngrijire a pielii fără parfumuri artificiale sau alcool. Dacă urmezi corect și cu strictețe acest program de îngrijire în șase pași pentru pielea sensibilă, poți reduce riscurile de inflamații sau roșeață.

Sursa foto: Freepik.com

DailyBusiness
Autostrăzile A7 și A8, scoase din PNRR. Guvernul caută urgent finanțare alternativă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Inna, mai mult goală la „Beach, Please”! Cât a costat ținuta cu care a înnebunit internetul! – GALERIE FOTO
Fanatik.ro
Clasament devastator! O companie low-cost preferată de români, în topul celor mai slabe linii aeriene
Capital.ro
Codul Rutier 2025. Șoferii care NU mai au drept de condus. Permisul se reînnoiește obligatoriu. Se taxează cu amendă de 1.600 lei
Playtech.ro
Actul fără de care nu poţi face succesiunea, în 2025. Tot ce trebuie să ştii pentru a primi moştenirea
DailyBusiness
Ce salariu are Dan Turturică, şeful TVR. În 2024, instituţia a cerut 32,2 milioane de euro la rectificarea bugetară
Adevarul
Cum sfidează nepotul lui Fidel Castro regimul de la Havana: „Eliberați diavolul”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Fitch anunță prăpădul financiar. Prețurile vor continua să crească
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Gabriela Ruse a renunțat la inhibiții şi a postat imagini cu ea în costum de baie din vacanță
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul criminalului din Mureș. O femeie a fost reținută după o glumă pe TikTok
Cancan.ro
S-a aflat abia acum motivul pentru care Emil Gânj ar fi ucis-o, de fapt, pe Anda: 'El n-a suportat asta'
Playsport.ro
Cine este omul din umbra lui Selly, co-organizator la “Beach, Please”, cu care a făcut 10 milioane de euro. George...
Capital.ro
Sportul românesc e în doliu. S-a stins un adevărat simbol. Boala a răpus-o prea tânără
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
stirilekanald.ro
VIDEO „Ne dă în cap și pleacă!” Emil Gânj a amenințat familia Andei. Criminalul din Mureș a băgat frica în localnici: „A spus că mai are încă două persoane de achitat”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Pensionarii pierd între 50 şi 800 de lei. Casa de Pensii tipărește taloanele pentru pensiile din august 2025
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cine stinge lumina de la NASA? Despre cum dispar schimbările climatice din fața ochilor publici