Ryanair reduce numărul bagajelor de mână gratuite. Măsura intră în vigoare de la 1 noiembrie

Ryanair, compania aeriană care are una dintre cele mai generoase politici pentru bagaje din Europa, modifică substanţial politica de bagaje, noua măsură urmând să intre în vigoare în aproximativ şapte săptămâni.

06 sept. 2017, 09:57
Ryanair reduce numărul bagajelor de mână gratuite. Măsura intră în vigoare de la 1 noiembrie

În momentul de faţă, pasagerii Ryanair pot transporta la bord un bagaj de cabină de 10kg și unul mic, adițional, ambele gratuit. De la 1 noiembrie, această politică se va schimba, iar pasagerii trebuie să fie atenţi la noile reglementări.

Astfel, de la 1 noiembrie 2017, numai călătorii care au plătit 5 lire sterline, pentru aşa-numita îmbarcare suplimentară, vor putea să ia două bagaje la bord.ul aeronavei. Ceilalţi pasageri vopr trebui să predea bagajul mai mare la poarta de îmbarcare, pentru a-l ridica apoi de pe bandă, după aterizare. Cei care refuză să renunţe la bagaj, pentru că în el s-ar afla obiecte valoroase, nu vor avea dreptul să se îmbarce.

În același timp, Ryanair reduce taxa standard pentru bagajele înregistrate, de la 35 la 25 de lire sterline, și crește limita de greutate de la 15 kg la 20 kg.