S-a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România

Lista cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a fost actualizată, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

22 iul. 2021, 21:12
S-a actualizat lista țărilor pentru care se impune carantina la intrarea în România

Lista intră în vigoare începând cu data de 25 iulie 2021, de la ora 00.00.

Cei vaccinați împotriva Covid-19 nu trebuie să stea în carantină dacă vin din zone aflate pe lista galbenă sau roșie. Cei nevaccinați pot scăpa de carantină doar dacă prezintă test PCR negativ și vin din țări de pe lista galbenă, nu și din țări aflate pe lista roșie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență adoptă prezenta HOTĂRÂRE:

Art.1 – (1) Se aprobă Lista cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, prevăzută în anexa care face parte integrantă prezenta hotărâre, în vederea stabilirii persoanelor care sosesc în România din acestea și cu privire la care se instituie măsura carantinei.

(2) Lista prevăzută la alin. (1), intră în vigoare începând cu data de 25.07.2021, ora 00:00.

Art.2 – Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României Partea I și se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Țările aflate în zona ROȘIE: Insulele Virgine Britanice, Jersey, Cipru , Seychelles, Fiji, Mongolia, Tunisia, Marea Britanie, Cuba, Gibraltar, Olanda, Namibia, Botswana, Spania, Columbia, Kuweit, Georgia, Andorra, Argentina, Malaysia, Libia, Portugalia, Africa de Sud, Malta, Costa Rica, Insula Man, Panama, Iran, Suriname, Kazahstan, Irak, Insulele Feroe, Brazilia, Nepal, India.

Țările din zona GALBENĂ: Grecia, Kârgâzstan, Luxemburg, Maldive, Curaçao, Monaco, Federația Rusă, Oman, Emiratele Arabe Unite, Insulele Virgine ale Statelor Unite, Indonezia, Paraguay, Irlanda, Zimbabwe, Trinidad si Tobago, Danemarca, Thailanda, Guatemala, Bahamas, Uruguay, Eswatini.

Anexa La HCNSU Nr. 48 Din 22 07 2021 by Simion Claudia on Scribd


loading...