S-a aflat cât ia Ion Ţiriac lunar de la stat. Ce spune unul dintre cei mai bogaţi români despre creşterea pensiilor

Se pare că miliardarul ar fi dezvăluit suma pe care o încasează de la stat lunar, într-un cerc de prieteni. Potrivit acestora, Țiriac ar avea o pensie cu o valoare cuprinsă între 10.000 și 12.000 de lei.

08 dec. 2021, 14:53
S-a aflat cât ia Ion Ţiriac lunar de la stat. Ce spune unul dintre cei mai bogaţi români despre creşterea pensiilor

Surprinzător este faptul că acesta nu și-ar fi ridicat pensia încă din anul 1999, suma strânsă până în acest moment fiind într-un cont bancar. Ion Țiriac a fost mereu discret în privința veniturilor sale, astfel încât nu a făcut niciodată public venitul său.

În urmă cu câteva luni, după ce guvernul a anunțat că va majora pensiile cu 14%, Ion Țiriac a declarat că nu înțelege decizia guvernanților. Miliardarul este de părere că măsura ar fi complet nejustificată și de aceea face o comparație cu ceea ce s-a întâmplat în Franța în urmă cu mai mulți ani, potrivit Impact.ro.

„Fraților, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăștia sunt miliardari. De unde mărești pensiile? Despre ce vorbești dumneata? Matale spui că le mărești cu 14%. Spune-mi și mie: în 10 ani, de unde iei acești 14%?

Când a fost François Mitterrand (n.a – președinte socialist al Franței între anii 1981 și 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franța la 60 de ani. Când a venit Sarkozy președinte, a spus: ”Ce au făcut socialiștii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliți! Nu avem cum să facem treaba asta”. Și a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Și acum vin înapoi și spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanțe, nici grădina mea n-o manageriez ca lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a declarat Ion Țiriac pentru Gsp.ro.

Citeşte şi: Alexandru Rafila, după anunţarea relaxărilor de Sărbători: „Toleranţă ZERO faţă de încălcarea regulilor” Formularul de localizare a pasagerilor devine obligatoriu