S-a aflat cauza morții lui Tony de la Ploiești. Manelistul a murit în condiții suspecte, după ce a fost încătușat de polițiști

Manelistul Tony de la Ploiești a murit la scurt timp după ce a fost încătușat de oamenii legii. Ce s-a aflat în urma necropsiei.

23 mai 2023, 15:16
S-a aflat cauza morții lui Tony de la Ploiești. Manelistul a murit în condiții suspecte, după ce a fost încătușat de polițiști
De ce a murit manelistul Tony de la Ploiești

Medicii legiști au dat verdictul în cazul morții suspecte a manelistului Tony de la Ploiești. Bărbatul a murit în condiții suspecte, luni, 22 mai, la spital, după ce a fost imobilizat și încătușat de oamenii legii.

S-a zvonit că manelistul în vârstă de 31 de ani a murit sufocat din cauza agresivității polițiștilor, dar legiștii spun că acuzațiile nu pot fi adevărate. Se pare că moartea lăutarului nu a fost una violentă și nu a fost cauzată de leziuni traumatice.

„În cursul zilei de astăzi, 23 mai a.c., a fost efectuată necropsia bărbatului de 31 de ani, iar rezultatul acesteia a arătat faptul că moartea a fost neviolentă și a fost cauzată de o insuficiență cardiorespiratorie acută pe fondul unei cardiomiopatii hipertrofice.

Astfel, nu au fost constatate leziuni traumatice care să aibă legătură de cauzalitate cu decesul”, a transmis Biroul de Presă al Poliției Prahova.

Citește și: Doliu în muzica românească. Un cunoscut lăutar a murit, colegii de breaslă sunt în stare de şoc

Tony de la Ploiești a fost implicat luni noaptea într-un accident rutier cu pagube materiale. Atunci când polițiștii au ajuns la fața locului pentru cercetări, bărbatul a devenit agresiv, având un comportament specific consumatorilor de droguri.

Manelistul a fost imobilizat și încătușat și dus la Spitalul Județean de Ugență Ploiești pentru recoltarea de probe de sânge. Bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi resuscitat, chiar dacă medicii au încercat să-i salveze viața timp de aproape o oră.

Tot episodul imobilizării a fost surprins de un martor. În imagini se observă cum Tony de la Ploiești este pus la pământ, încătușat cu mâinile la spate și ținut de trei agenți de poliție și doi membri ai echipajului SMURD.

Citește și: Șofer de TIR român, erou în Germania. Tânărul a sărit în flăcări pentru a-și salva un coleg de breaslă

„La data de 22 mai a.c., în jurul orei 1.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești au fost sesizați despre producerea unui accident rutier cu pagube materiale.

Din cercetări a reieșit faptul că un bărbat în vârstă de 31 de ani în timp ce conducea un autoturism pe strada Alexandru cel Bun ar fi acroșat un alt autoturism care se afla parcat în dreptul unui imobil, ulterior acesta continuându-și deplasarea, iar la un moment dat ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând într-o țeavă de gaze.În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale”, potrivit unui comunicat al Poliției Prahova.

Se așteaptă rezultatul analizelor toxicologice care vor stabili dacă bărbatul consumase sau nu droguri.