S-a aflat cine este CĂLĂUL „Jihadi John”: Îl cheamă MOHAMED EMWAZI şi este din Londra GALERIE FOTO VIDEO

Militantul din gruparea Statul Islamic (SI) cunoscut drept "Jihadi John'" care a apărut în multe înregistrări video cu ostatici occidentali care urmau să fie executați de jihadiști prin decapitare se numește Mohamed Emwazi și provine din vestul Londrei, informează bbc.com.

26 feb. 2015, 14:03

‘Jihadi John’ este originar din Kuweit şi trăieşte la Londra, iar serviciile de securitate britanice nu i-au dezvăluit numele real din motive de securitate.

Emwazi a fost văzut prima dată într-o înregistrare a SI în luna august a anului trecut, alături de jurnalistul american James Foley, care a fost ucis.

Ulterior, se crede că el a mai apărut în înregistrările care au precedat execuțiile prin decapitare ale jurnalistului american Steven Sotloff, lucrătorilor umanitari britanici David Haines și Alan Henning și american Abdul-Rahman Kassig, cunoscut și drept Peter.

Citeşte şi Noul şef al Pentagonului, Ashton Carter, promite grupării SI o ”înfrângere ireversibilă’

Luna trecută, militantul SI a apărut într-o scurtă înregistrare alături de ostaticii japonezi Haruna Yukawa și Kenji Goto, cu puțin timp înainte ca aceștia să fie uciși.

Se pare că Mohammed Emwazi are legături cu un fost suspect care a călătorit în Somalia în 2006 și care se presupune că este implicat în finanțarea grupării islamiste somaleze Al-Shabaab.

În cursul anului trecut, gruparea Statul Islamic a anunțat crearea unui ‘califat’ în zonele pe care le controlează în nord-vestul Irakului și estul Siriei.