S-a aflat de ce luptă Petre Daea împotriva cormoranilor. Fiica sa deţine peste 600 de hectare de luciu de apă

Publicat: Marţi, 12 Februarie 2019 16:55 // Actualizat: Marţi, 12 Februarie 2019 16:55 // Sursa: romaniatv.net

Petre Daea a făcut furori la începutul anului la Bruxelles, când a afirmat că în România cormoranii nu se mai feresc de oameni şi fac baie în piscină, iar de atunci afirmaţiile sale împotriva acestei specii s-au repetat cu o frecvenţă nefiresc de mare.

Războiul lui Petre Daea cu cormoranii a continuat inclusiv marţi, la discuţiile din Parlament, pe tema aprobării ministerului Agriculturii. S-ar părea însă că această ofensivă are o miză mai puţin ştiută. Fiica mai mare a lui Petre Daea este, conform declarațiilor de interese a actualului ministru al Agriculturii, acționar și administrator la firma Piscicultorul SA din Crevedia, județul Dâmbovița.

Conform datelor obținute de G4Media.rocu ajutorul aplicației termene.ro, acționarul și administratorul Piscicultorul SA din Crevedia este Elena-Larisa Popescu, născută în 1972. Piscicultorul SA a primit din 2012, fonduri europene de aproape un milion de lei, iar cifra de afaceri a societății este în medie la două milioane de lei. Fiica lui Daea a preluat afacerea cu 40.000 de euro.

Piscicultorul SA deține în concesiune de la Administrația Domeniilor Statului o suprafață de luciu de apă de aproape 650 de hectare. Din această întindere, Piscicultorul primise dreptul de a face piscicultură de la Autoritatea Națională pentru Pescuit și Acvacultură pe o suprafață de peste 500 de hectare, așa cum reiese din datele autorității de stat. Potrivit G4media.ro, săptămâna trecută, unul dintre paznicii de la bălțile aflate în admnistrarea Piscicultorul SA a transmis unor pescari aflați în zonă că „și aici cormoranii ne mânâncă peștele. Ce a spus Petre Daea este adevărat. Cormoranii ne iau peștele din baltă, nu avem ce să pescuim. S-au înmulțit foarte mult".

Problema cormoranilor este reală, fiind semnalată de pescari în urmă cu câțiva ani. Numai că ministrul agriculturii n-a spus niciodată că inclusiv afacerile familiei se confruntă această problemă și că are un interes direct în rezolvarea ei, mai arată sursa citată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7601
RON
24 May
noapte 13 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H