S-a dărmat MITUL bărbaţilor cu BARBĂ: Ce spun psihologii despre aceştia

Psihologii au dărmat mitul conform căruia bărbații cu barbă ar fi mai atrăgători decât ceilalți în ochii persoanelor de sex feminin. De asemenea, acestia au dezvăluit ceea ce gândesc femeile atunci când văd un barbat cu barbă.

04 feb. 2016, 09:43
S-a dărmat MITUL bărbaţilor cu BARBĂ: Ce spun psihologii despre aceştia

Potrivit unui experiment realizat de ecologistul australian Barnaby Dixson și psihologul canadian Paul Vasey, femeile preferă barbaţii bărbieriţi. 

Persoanele de sex feminin care au fost întrebate care sunt cei mai atrăgători bărbați dintre cei cu barbă sau cei fără și-au exprimat preferințele pentru cei bărbieriți. Acesta pare să fie, de altfel, adevărul dur care aruncă în derizoriu mitul conform căruia bărbații cu barbă ar fi mai atrăgători decât ceilalți în ochii persoanelor de sex feminin.

200 de bărbați din Samoa și Noua Zeelandă au privit fotografiile realizate de Dixson și Vasey și au fost rugați să ghicească cât de agresivi sunt omologii lor din imagini. Bărbații din ambele țări au considerat că persoanele cu barbă sunt mai agresive decât celelalte, scrie a1.ro. 

CITEŞTE ŞI Părţi ale corpului unui bărbat care le impresionează pe femei

După ce au definit „statutul social” ca fiind șansa pentru un bărbat dintr-o fotografie „de a avea o poziție socială mai înaltă și de a impune respect în fața altor bărbați din comunitatea din care face parte”, aceiași specialiști Dixson și Vasey au aflat că bărbații cu barbă sunt percepuți atât de femei, cât și de bărbați ca având un statut social mai ridicat decât persoanele fără barbă. 

Conform istoricului Alun Withey, care a realizat un studiu despre trenduri de-a lungul istoriei și despre preferința bărbaților din prezent pentru barbă, 2016 este anul în care moda bărbilor va dispărea. Aceasta va fi înlocuită de modelul „yuccie” („Young Urban Creative”), care va presupune un look mai strict, fără barbă. Noua modă a putut fi observată deja la Globurile de Aur, unde aproape toate vedetele de sex masculin au venit cu obrajii proaspăt bărbieriți.