S-a dat alarma prin Ro Alert! Avertisment pentru români în weekend

Prezența unui urs, semnalată în apropierea Parcului Dendrologic din Alba Iulia. Primăria avertizează cetățenii: s-au găsit urme.

06 mai 2022, 18:51
S-a dat alarma prin Ro Alert! Avertisment pentru români în weekend

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au transmis vineri un avertisment către populație cu privire la prezența unui urs în apropierea municipiului.

”Un reprezentant al Fondului de Vânătoare 39 Alba Iulia a semnalat astăzi, 6 mai, prezența unor urme de urs, cel mai probabil două exemplare, în zona vârfului Mamut spre cartier Micești și în zona releului din apropierea Parcului Dendrologic.

Atenționăm cetățenii din Alba Iulia și împrejurimi, doritori de drumeții, plimbări și picnic, să evite această zonă în perioada următoare, pentru siguranța lor.

Băiat de 17 ani atacat de urs în Prahova. A fost emis mesaj Ro-Alert
Sporiți atenția și nu vă expuneți riscurilor, iar dacă observați apariția animalelor sălbatice în apropierea dumneavoastră, apelați serviciul unic de urgențe – 112” au transmis reperezentanții Primăriei Alba Iulia, pe siteul propriu.

A fost capturat ursul care, în urmă cu zece zile, a intrat în parcul de distracții „Transilvania” din Odorheiul Secuiesc
A fost capturat ursul care, în urmă cu 10 zile, a intrat în parcul de distracții „Transilvania” din Odorheiul Secuiesc și s-a plimbat pe alei, chiar înainte de deschiderea programului pentru public. Încă de atunci, vânătorii au pus o capcană lângă gardul parcului și au momit ursul cu mâncare.

Ministerul Mediului, obligat să plătească daune de 20.000 de euro unui bărbat atacat de urs
Animalul a dat târcoale de mai multe ori, dar nu s-a arătat interesat de meniu. Vineri, însă, a fost așteptat cu mere și ciocolată, așa că n-a rezistat ispitei și a intrat în capcană.

A fost tranchilizat și dus departe, în munții Harghitei, unde silvicultorii speră ca ursul să rămână. Operațiunea de capturare și relocare s-a desfășurat vineri dimineață, iar martori au fost și turiștii care așteptau să intre în parcul de distracții.