S-a dat startul marilor reduceri de preţuri în străinătate. Vezi cât de consistente sunt

S-a dat startul la reducerile la marile magazine din străinătate. Cei interesaţi de cumpărături de firmă, dar la preţ de chilipir, o pot face pe destinaţiile Dubai, Austria, Italia, Turcia. Touroperatorii susţin că pe aceste destinaţii reducerile la diversele mărfuri sunt de până la 75%.

10 ian. 2014, 14:22
S-a dat startul marilor reduceri de preţuri în străinătate. Vezi cât de consistente sunt

Cei care vor să înceapă anul într-un mod plăcut o pot face cumpărând un pachet turistic într-o ţară unde întradevăr magazinele au reduceri de preţuri consistente.

„Vânzările de city-break-uri pentru shopping cresc de la an la an. Pentru ţările mai apropiate creşterile în acest an sunt de aproximativ 5%. În ţări precum Austria, Ungaria, turiştii se cuplează mai mulţi într-un autoturism şi pleacă la cumpărături. Pe destinaţiile mai exotice, gen Dubai sau China, vânzările pachetelor turistice sunt în creştere cu 15-20% în acest an, comparat cu perioada similară din 2013. Pe destinaţia China nu se pune problema unei perioade în care se înregistrează reduceri de preţuri, aici sunt preţuri bune tot anul. Pe destinaţiile îndepărtate se merge doar cu avionul, lucru mai uşor de monitorizat”, a spus pentru RomaniaTV.net, Ciprian Enea, consultant besttourism.ro. În Dubai marile firme din toată lumea au reduceri de preţ de până la 70%.

O lună de reduceri de preţuri în Dubai

„Timp de o lună, între 5 ianaurie şi 5 februarie puteţi face cumpărături în cadrul Festivalului de Shopping din Dubai. În această perioadă, 50 de mall-uri sunt animate şi foarte ofertante cu produse electronice, bijuterii, îmbrăcăminte, artă şi artizanat, ceasuri şi parfumuri, la preţuri extrem de reduse, până la 75%”, potrivit Prestige Tours.

Preţurile pachetelor turistice pe această destinaţie, potrivit besttourism.ro, pornesc de la 609 de euro de persoană şi includ transport cu avionul, transferuri, 7 nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de patru stele.

Reduceri de 30-70% la Viena

Varianta mai convenabilă pentru cumpărături ieftine în Austria constă în outleturile de pe lângă Capitală.

„În outlet-urile de la periferia Vienei, în această perioadă clienţii pot găsi articole cu reduceri cuprinse între 30-70%. Trebuie menţionate complexul Parndorf şi SCS (Shopping Citz Sud)”, informează agenţia Europa Travel.

Un minisejur la Viena, potrivit vola.ro, la un hotel de trei stele, costă de la 209 de euro de persoană, iar pachetul include transport cu avionul, trei nopţi de cazare cu mic dejun.

Reduceri de 50% la Milano

În viziunea tuturor pasionaţilor de modă, Milano este fără doar şi poate „Capitala modei” şi a marilor designeri internaţionali.

„Reducerile la hainele create de designeri, dar şi la încălţăminte şi parfumuri, sunt de până la 50% şi au început pe doi ianuarie, fiind valabile până în februarie, în limita stocului disponibil”, potrivit Cocktail Holidays.

Un city break în Milano costă de la 195 de euro de persoană pentru transport cu avionul şi 3 nopţi cazare cu mic dejun la hotel de trei stele. Preţuri reduse la îmbrăcăminte se pot găsi în centrul comercial La Rinascente, Coin în Piazza Cinique Giornate, Upim în Piazza San Babila, Centro Bonola, precum şi în Piaţa Domului.

Reduceri în variantă turcească

„Merită văzută partea boemă a oraşului, de unde se pot cumpăra haine la modă, din zonele Cukurcuma sau Champs Elysees-ul Istanbulului, Nisantasi, unde sunt magazinele celor mai cunoscuţi designeri internaţionali: Gucci, Armani, Hugo Boss. Preţurile sunt reduse cu 20 până la 60% şi sunt mai avantajoase decât în România”, potrivit agenţiei Christian Tour.

De asemenea, trebuie menţionat şi marele Bazar unde îşi desfăşoară activitatea numai puţin de 4000 de magazine. Trebuie menţionat că aici reducerile nu sunt la vedere, ci se fac în urma negocierilor dintre cumpărător şi comerciant.

Preţul pentru o escapadă de shopping la Istanbul costă de la în jur de 250 de euro de persoană, potrivit vola.ro, pachetul incluzând transport cu avionul, trei nopţi de cazare cu mic dejun la hotel de trei stele.