S-a decis! Care este propunerea României la premiul Oscar pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”

Filmul "Câinele japonez" de Tudor Jurgiu este propunerea României la premiul Oscar pentru "cel mai bun film într-o limbă străină", a anunţat printr-un comunicat Centrul Naţional al Cinematografiei.

14 aug. 2014, 11:17
S-a decis! Care este propunerea României la premiul Oscar pentru „cel mai bun film într-o limbă străină”

Filmul „Câinele japonez” de Tudor Jurgiu a fost ales cu majoritate de voturi de către un juriu format din Eugenia Vodă, critic de film şi realizator tv, Magda Mihăilescu – critic de film, Cristina Corciovescu – critic şi istoric de film, Mihai Chirilov – critic de film, director artistic al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, Dana Duma – critic de film, Irina Margareta Nistor – critic de film şi Iulia Blaga – critic de film.

Din propunerile ţărilor la Oscarul pentru „Cel mai bun film într-o limbă străină” vor fi alese peliculele ce vor intra pe lista nominalizărilor la această categorie. Gala Premiilor Oscar, considerate cele mai importante distincţii cinematografice, va avea loc în 2015, pe 22 februarie, la Los Angeles.

Filmul „Câinele japonez” este lungmetrajul de debut al lui Tudor Jurgiu şi îl prezintă în rol titular pe Victor Rebengiuc.