S-a declanşat infernul. Peste 8.000 de victime, inclusiv şase morţi. Experţii compară fenomenul cu un atac terorist VIDEO

Un fenomen şocant s-a petrecut în Australia, unde şase oameni au murit, iar peste 8.000 au ajuns la spital din cauza crizelor de astm. Bulversaţi, experţii încearcă să explice fenomenul, pe care l-au comparat, ca amploare, cu un atac terorist de proporţii.

29 nov. 2016, 11:02
S-a declanşat infernul. Peste 8.000 de victime, inclusiv şase morţi. Experţii compară fenomenul cu un atac terorist VIDEO

De vină este o furtună de polen. O scădere bruscă a temperaturii, însoţită de furtuni cu fulgere, după o perioadă cu 35 de grade Celsius, a declanşat infernul în Melbourne.

Specialiştii spun că vântul puternic a ridicat în aer particule fine de polen şi le-a risipit apoi în metropolă. Bolnavii de astm au fost cei mai afectaţi, potrivit România TV.

În primele ore ale furtunii, serviciile de urgenţă au primit aproape 2 mii de apeluri de urgenţă, fapt fără precedent. Paramedicii au făcut eforturi uriaşe pentru a răspunde apelurilor, dar nu au reuşit să ajungă la toţi bolnavii în timp util. Astfel, cei afectaţi de fenomen nu au mai aşteptat ambulanţele şi au luat cu asalt spitalele. 6 oameni au murit până acum, iar din miile de persoane care au ajuns la spital, cel puţin 20 sunt în stare gravă.

„Persoanele care sunt sensibile la polen, care de obicei fac doar rinită, se trezesc cu alergii care pot declanşa crize de astm foarte grave. Şi asta s-a întâmplat!”, a declarat specialista Christine Jenkins.

Autorităţile australiene avertizează că situaţia s-ar putea repeta şi i-au sfătuit pe cei care se ştiu cu probleme să evite, în această perioadă, ieşirile inutile din casă.