S-a deschis dosar penal în cazul educatoarei din Bucşani depistată cu TBC

Poliţia a deschis dosar penal in rem (cu privire la faptă) în cazul educatoarei de la Grădiniţa Bucşani, depistată cu TBC, a declarat joi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, Alexandra Niculae.

18 ian. 2018, 07:55
S-a deschis dosar penal în cazul educatoarei din Bucşani depistată cu TBC

”S-a deschis dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Dosarul este deschis in rem, în urma cercetărilor se vor dispune măsurile care se impun”, a precizat Alexandra Niculae.

Unul dintre copiii de la grădiniţa de la Bucşani a luat boala de la educatoare, a anunţat, miercuri, DSP Dâmboviţa. Investigaţiile medicale continuă la ceilalţi copii.

”Institutul ‘Marius Nasta’ Bucureşti confirmă primul caz de tuberculoză la un copil din cei trei internaţi în vederea investigaţiilor suplimentare, infirmă diagnosticul pentru un alt copil, iar pentru cel de al treilea internat se continuă investigaţiile, în prezent aflându-se sub tratament cu suspiciune de boală. Încă un copil pozitiv la testul IDR primeşte chimiprofilaxie la domiciliu”, se arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, la momentul actual, cadrele didactice, contacţi direcţi ai educatoarei depistată cu TBC, care s-au prezentat pentru consult pneumologic şi radiografie pulmonară nu prezintă leziuni pleuro- pulmonare active evolutive.

La începutul acestei săptămâni, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa a anunţat că o educatoare de la Grădiniţa din Bucşani a fost diagnosticată cu tuberculoză, iar mai mulţi copii sunt în spital, suspecţi că au luat boala. Tot atunci se arăta că educatoarea a fost diagnosticată în data de 22 decembrie 2017.

Inspectoratul Şcolar Judeţean mai preciza că a fost notificată Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa în data de 8 ianuarie 2018, care a demarat acţiunile, procedural, pentru astfel de situaţii.