S-a deschis lotul Chețani – Câmpia Turzii pe Autostrada Transilvania. Asocierea Strabag – Geiger a finalizat lucrările cu 8 luni înainte de termen VIDEO

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă că a fost deschisă circulaţia pe lotul Cheţani - Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), cu o lungime de 15,7 kilometri. ”De astăzi, municipiul Târgu Mureş va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj-Napoca (nodul Gilău), dar şi cu municipiile Turda, Sebeş, Sibiu şi Deva”, explică el.

21 dec. 2023, 15:58
S-a deschis lotul Chețani – Câmpia Turzii pe Autostrada Transilvania. Asocierea Strabag – Geiger a finalizat lucrările cu 8 luni înainte de termen VIDEO

Lotul dintre Chețani și Câmpia Turzii pe Autostrada Transilvania a fost deschis joi, 21 decembrie cu 8 luni înainte de termen, și asigură circulația pe autostradă completă de la Târgu Mureș la Nădășelu, în zona de vest a municipiului Cluj-Napoca. Asocierea de constructori Strabag – Geiger a reluat lucrările de la aproape 40% după rezilierea contractului cu Straco și a finalizat cei 16 kilometri după 13 luni pe șantier.

Dedeman devine producător de energie electrică ieftină. Anunţul sfârşitului de an

„S-a deschis circulația pe Lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3)! Acești 15,7 km deschiși astăzi se adaugă celor 13,55 km dintre Nușfalău și Suplacu de Barcău, pe care se circulă încă din septembrie. De astăzi, municipiul Târgu Mureș va avea legături directe pe autostradă până în apropierea municipiului Cluj-Napoca (nodul Gilău), dar și cu municipiile Turda, Sebeș, Sibiu și Deva. Cu excepția celor 13 km ai secțiunii Margina – Holdea (aflată în construcție), municipiul Târgu Mureș are de astăzi conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timișoara și Arad, dar și cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac”, au transmis ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu și CNAIR.

Potrivit ministrului Transporturilor, cu excepţia celor 13 kilometri ai secţiunii Margina-Holdea (aflată în construcţie), municipiul Târgu Mureş are acum conexiune de mare viteză inclusiv cu municipiile Timişoara şi Arad, dar şi cu Punctul de Trecere a Frontierei de la Nădlac.

 

Contractul pentru construcţia lotulul Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat în 26 octombrie 2022, ordinul de începere a fost emis în 21 noiembrie 2022, iar termenul de finalizare contractual era luna august 2024.

Marcel Ciolacu: La finalul săptămânii se va circula pe un nou lot de autostradă: Cheţani – Câmpia Turzii şi pe lotul trei din drumul expres Piteşti – Craiova

Premierul a precizat, în şedinţa de guvern de joi, că are certitudinea că anul viitor vor fi cu mult peste 100 de noi kilometri de autostrăzi şi drumuri expres care vor fi inaguraţi.

Vești bune pentru milioane de români pentru 2024. Premierul Ciolacu a anunțat ce măsuri economice vor continua și anul viitor
“Am certitudinea că la anul vor fi cu mult peste 100 de noi kilometri de autostrăzi şi drumuri expres inaugurate. De aceea transporturile au în 2024 un buget cu aproape 30% mai mare ca să livreze conform aşteptărilor românilor”, a mai adăugat Marcel Ciolacu.