S-a descoperit cauza accidentului de la boxele Ferrari în Bahrain VIDEO

Anchetatorii au stabilit cauza accidentului de la boxele Ferrari în Bahrain, când Kimi Raikkonen a trecut cu roata din stânga spate peste un mecanic, provocându+i acestuia o fractură de tibie şi peroneu.

13 apr. 2018, 07:26
S-a descoperit cauza accidentului de la boxele Ferrari în Bahrain VIDEO

Un senzor a fost la originea accidentului produs, duminică, la Sakhir, la boxele Ferrari, soldat cu rănirea unui mecanic al scuderiei, a anunţat şeful echipei italiene, Maurizio Arrivabene.

Vettel a câştigat cursa din Bahrain. INGIDENT GRAV: Raikkonen a lovit un mecanic la boxe VIDEO

Ferrari foloseşte un sistem de senzori pentru a informa piloţii când a fost efectuat schimbul de pneuri. Senzorii transmit „verde” piloţilor după ce roata a fost montată corespunzător, iar pistolul care înşurubează piesa de fixare a acesteia a funcţionat suficient timp.

În Bahrain, senzorul roţii stânga-spate a monopostului pilotat de Kimi Raikkonen a „înţeles” greşit că roata a fost schimbată şi a transmis că maşina poate pleca de la boxe. În realitate, roata nu fusese schimbată, nici măcar nu fusese dată jos de pe monopost.  Raikkonen a demarat şi a lovit mecanicul care se chinuia încă să scoată roata stânga-spate. Francesco Cigarini a suferit o fractură de tibie şi peroneu şi a fost operat în Bahrain. Echipa italiană a fost amendată de FIA cu 50.000 de euro, pentru că un monopost Ferrari a părăsit boxele în condiţii lipsite de securitate.

Aflat pe locul al treilea înaintea intrării la boxe, Kimi Raikkonen, cu monopostul echipat cu trei pneuri supersoft noi şi unul soft uzat, a fost nevoit să abandoneze după câteva zeci de metri parcurşi.