S-a descoperit SECRETUL formării AURULUI

Publicat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 15:30 // Actualizat: Miercuri, 18 Octombrie 2017 15:30 // Sursa: romaniatv.net

Întrebarea care i-a frământat pe alchimişti şi-a găsit, în sfârşit, răspunsul, după ce oamenii de ştiinţă au aflat care este secretul formării aurului.

Astfel, ei au descoperit că metalele preţioase se formează în urma coliziunii stelelor neutronice, care apoi sunt dispersate la viteze uimitoare în univers, unde în cele din urmă formează corpuri cereşti, precum planete şi comete, împreună cu praful stelar.

Până acum, oamenii de știință credeau doar în teorie că în urma acestor ciocniri cosmice, cu energii extrem de puternice, se formau aurul, platina și argintul, dar acum - pentru prima dată - a fost „filmat” procesul. Pe 17 august, astronomii din Statele Unite au primit un semnal de la două stele neutronice care s-au ciocnit în urmă cu 130 de milioane de ani, scrie digi24.ro.

Citeşte şi Un implant cerebral a permis unui bărbat paralizat să îşi mişte mâinile cu ajutorul gândurilor

După ce undele gravitaționale au fost detectate pe pământ, cercetătorii și-au îndreptat telescoapele către acea zonă a universului și au surprins o scurtă o lumină formată în urma coliziunii, sub forma unei explozii de raze gama care a fost observată timp de două secunde. În acea lumină au fost descoperite semnăturile chimice distincte ale aurului, argintului și platinei.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
alchimie aur formarea aurului ştiinţă
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 oct 01:59
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Am vazut la un Magazin o Piatra de culoare gri pe dinafara iar in interior avea un aspect sticlos iar la mijloc , cateva firicele de Aur . Va dati seama la presiune a fost supusa acea Piatra ? Ca in interior s-a topit formand un strat compact ca de Sticla si cu Aur . Dar acea Piatra a avut o Temperatura foarte Mare , de s-a topit Piatra formand Aur in Interior !
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 17 °
zi 26 °
Ultimele joburi adaugate
24 H