S-a descoperit un vaccin împotriva alcoolismului

Cercetătorii din Chile au creat un vaccin care ar putea deveni cel mai eficient tratament contra alcoolismului. 

28 ian. 2013, 07:36
S-a descoperit un vaccin împotriva alcoolismului

Injecţia le provoacă băutorilor o mahmureală puternică după numai un pahar de alcool consumat. Persoanele care îşi administrează vaccinul şi continuă să bea se vor confrunta cu greaţă puternică, puls accelerat şi o stare generală de rău.

Odată administrat medicamentul, efectele acestuia nu pot fi anulate, aşa încât băutorii împătimiţi nu vor avea altă soluţie decât să renunţe la consumul de alcool, scrie Newser

Şi fumătorii ar putea avea parte de un astfel de ajutor. Ei vor putea să renunţe la viciu cu o singură injecţie dezvoltată de cercetătorii americani. Dacă se va dovedi eficient şi sigur pentru om, vaccinul ar putea fi folosit încă din şcoală.

De asemenea, oamenii de ştiinţă din lumea întreagă încearcă să descopere un remediu împotriva consumului de stupefiante. Un vaccin contra dependenţei de heroină este testat în laboratoarele din Mexic şi Statele Unite. Specialiştii mexicani au făcut un vaccin care le creşte consumatorilor de heroină imunitatea la efectele stupefiantelor. Acesta a fost testat cu succes pe cobai şi urmează să fie încercat şi pe oameni.