Mincinoşii pot fi detectaţi mult mai uşor

Publicat: Luni, 21 Ianuarie 2013 12:21 // Actualizat: Luni, 21 Ianuarie 2013 12:21 // Sursa: RTV.net

În America şi în Polonia, pe câteva aeroporturi, a fost testat un computer care poate detecta persoanele care mint. Sistemul Embodied Avatar a avut o rată de succes de 94%.

Foto: flickr.com

Embodied Avatar detectează minciunile şi tentativele de înşelăciune ale unui individ interogat, şi asta fără nici un fel de intervenţie umană, scrie playtech.ro. În plus, totul funcţionează pe baza unei camere video HD şi a unor microfoane de calitate.

În semnalul preluat de microfoane se detectează mici fluctuaţii în voce în timp ce în conţinutul capturat de camera video se caută micro-expresii faciale afişate involuntar. Acestea sunt elementele care tradează un om obişnuit dacă spune sau nu adevărul în cadrul unui dialog. Singura similaritate dintre un detector de minciuni clasic este legată de folosirea întrebărilor cu răspunsuri simple, gen da şi nu.

Sistemul Embodied Avatar, pe langa un test din Polonia, a fost folosit exclusiv în câteva locaţii din Arizona. Primele statistici făcute publice confirmă o rată de succes de 94 procente.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
28 feb 22:22
Votează email 0 email
...un detector de minciuni clasic este legată de folosirea întrebărilor cu răspunsuri simple, gen da şi nu. Citeste mai mult pe RTV.NET


STIRI SIMILARE...
21 ian 12:36
...a fost testat un computer care poate detecta persoanele care mint. Sistemul Embodied Avatar a avut o rată de succes de 94%. Citește mai departe… via RTV.NET – Stiri – Ştiri web design & ...
1
EUR
4.8741
RON
28 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H