Soluţia să vă ţină mai mult bateria telefonului

Mare parte dintre telefoanele inteligente lansate pe piața au probleme cu bateria, care se consumă mult mai rapid decât și-ar fi dorit utilizatorii. Un cercetător din Marea Britanie se pare că a găsit soluția.

21 ian. 2012, 07:32
Soluţia să vă ţină mai mult bateria telefonului

Cu cât ecranele telefoanelor inteligente devin mai mari, cu atât bateria se epuizează mai repede, fapt ce reprezintă o reală problemă atât pentru utilizatori cât și pentru producători. Arman Ahnood, un cercetător de la Centrul Londonez de Nanotehnologie, se pare că a găsit soluția: ecrane care conțin celule solare, informează mashable.com.

Potrivit cercetătorului, doar 36% din lumina produsă de un display OLED este folosită. Diferența , care în cazul tehnologiilor actuale se pierde, poate fi captată cu ajutorul celulelor fotovoltaice, construite în aparat. Sistemul lui Ahnood are o eficiență de 11%, producând un surplus de 5 miliwatti la un device de 3,7 inch. Aceasta în condițiile în care un smartphone obișnuit folosește câteva sute de miliwatti. Cercetătorul crede că sistemul poate fi perfecționat, astfel încât durata bateriei să crească cu câteva ore.