S-au închis toate porturile! A intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori şi viscol

Centrul INFOTRAFIC dinInspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (20:00), din pricina vântului puternic, toate porturile din judeţul Constanţa (Midia, Mangalia, Constanţa Sud-Agigea şi Constanţa Nord) sunt închise traficului maritim, respectiv fluvial.

28 dec. 2014, 18:06
S-au închis toate porturile! A intrat în vigoare codul portocaliu de ninsori şi viscol

Vreme severă de duminică seară în peste trei sferturi de ţară. De la ora 20.00, zece judeţe sunt sub cod portocaliu de ninsori şi viscol. Este foarte probabil ca pentru o parte dintre ele avertizarea să se transforme în cod roşu. Alte 25 de judeţe vor fi sub cod galben de vreme rea. În vestul ţării a început să ningă încă de duminică dimineaţă. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe drumurile naţionale şi europene se circulă cu mare dificultate.

Meteorologii au emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de ninsori, viscol și polei pentru zece județe din Moldova și Muntenia, care va intra în vigoare în a doua parte a nopții de duminică spre luni. La Ministerul de Interne s-a întrunit un comandament de urgenţă.

COD GALBEN ŞI PORTOCALIU DE NINSORI. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în județele Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomița, Galați, Vaslui, Bacău, precum și în zona de munte a județelor Argeș, Dâmbovița și Prahova, în a doua parte a nopții de duminică spre luni și în cursul zilei de luni, 29 decembrie, cantitățile de precipitații vor depăși izolat 40 — 50 de litri/metrul pătrat.

Vântul va avea rafale de peste 70 — 80 kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Codul portocaliu este valabil pentru intervalul 28 decembrie, ora 20.00 — 29 decembrie, ora 20.00.

De asemenea, un Cod galben de ninsori va intra în vigoare duminică seară, când ninsorile vor cuprinde treptat cea mai mare parte a țării, iar în jumătatea sudică a Moldovei, cea mai mare parte a Munteniei și nordul Olteniei vor fi abundente și se va depune un strat nou și consistent de zăpadă. În Dobrogea, iar în prima parte a nopții și în jumătatea de sud-est a Munteniei, precipitațiile vor fi mixte și se va depune polei.

PROGNOZA METEO. Sfârşitul de an ne aduce o vreme de IARNĂ AUTENTICĂ

ANM atrage atenția asupra faptului că în Muntenia, Moldova, Dobrogea și estul Olteniei vântul se va intensifica și va depăși la rafală 70 de kilometri/oră, viscolind și troienind zăpada. În sudul Banatului, în a doua parte a zilei de duminică, 28 decembrie, vântul va avea intensificări cu viteze de 60 — 70 kilometri/oră, după care va slăbi treptat în intensitate.

Citeşte şi NINSORI ABUNDENTE în România. Iată cât măsoară STRATUL de ZĂPADĂ în mai multe zone din ţară. VEZI HARTA

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.


VREMEA DE REVELION. Noaptea de Revelion va fi geroasă în aproape toată ţara, cu minime sub minus 20 grade în estul Transilvaniei. De joi până duminică vremea rămâne deosebit de rece, geroasă, îndeosebi nopţile şi dimineţile. Temporar mai ninge slab, pe arii restrânse, în special în nord şi în est.