S-a întâmplat în urmă cu puţin timp. Se aşteaptă reacţia Statelor Unite

Armata siriană ar fi predat Rusiei două rachete 'inteligente' americane neexplodate în urma recentului atac occidental.

19 apr. 2018, 15:18
S-a întâmplat în urmă cu puţin timp. Se aşteaptă reacţia Statelor Unite

Două rachete de croazieră americane care nu au explodat în urma atacului coaliţiei occidentale din 14 aprilie, descoperite de armata siriană în stare bună, au fost trimise cu avionul la Mosova, au relatat joi numeroase media ruse, între care agenţia oficială de presă TASS, citând sub rezerva anonimatului o sursă din cadrul Ministerului Apărării de la Damasc.

‘Două rachete de croazieră utilizate de SUA în atacul din 14 aprilie au fost găsite de militari sirieni într-o stare foarte bună şi au fost trimise miercuri la Moscova cu avionul’, potrivit TASS, citând această sursă.

Agenţia de presă TASS nu a reuşit să obţină o confirmare oficială la Moscova a acestei informaţii. Conform publicaţiei Vzgliad, ar putea fi vorba de două rachete modernizate de tipul Tomahawk.

Înainte de atacul occidental, după ce ambasadorul rus în Liban reluase o declaraţie a şefului Statului Major rus Valeri Gherasimov, potrivit căreia Rusia va doborî orice rachetă trasă asupra Siriei şi va ataca locurile de unde acestea vor fi trase, preşedintele american Donald Trump trimisese un avertisment Moscovei să se pregătească pentru a se confrunta cu rachetele ‘inteligente’ americane. ‘Pregăteşte-te, Rusia, că ele vor veni, frumoase, noi şi Ťinteligenteť’, scrisese Trump într-un mesaj pe Twitter.

SUA şi aliaţii său Franţa şi Marea Britanie au lansat în noaptea de 13 spre 14 aprilie 105 rachete asupra Siriei într-un atac punctual vizând facilităţi asociate capabilităţilor de arme chimice ale regimului sirian, ca represalii la un presupus atac cu arme chimice la Douma, în Ghouta orientală, soldat cu peste 40 de morţi şi care a fost atribuit de Occident forţelor preşedintelui Bashar al-Assad.