S-a inventat furculiţa care te ajută să slăbeşti

S-a inventat furculiţa care îţi monitorizează numărul de furculiţe pline duse la gură şi intervalul de timp dintre fiecare înghiţitură.

08 ian. 2013, 12:50

HAPIfork este o furculiţă inteligentă care foloseşte senzori pentru a monitoriza mişcarea pe care o realizează individul de la farfurie până la gură. Dispozitivul calculează numărul de furculiţe pline duse la gură, pe minut şi cronometrează intervalul de timp dintre fiecare înghiţitură, scrie descopera.ro

Furculiţa se aprinde şi vibrează atunci când utilizatorul mănâncă prea repede, adică dacă intervalul dintre înghiţituri este mai mic de 10 secunde. Acest dispozitiv ajută la „îmbunătăţirea semnificativă a digestiei şi chiar la pierderea în greutate„, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei producătoare.

Furculiţa se va conecta prin bluetooth la smartphone şi va monitoriza durata mesei, numărul de înghiţituri şi intervalul dintre acestea. Dacă limitele sunt depăşite, furculiţa va vibra în gură şi se va aprinde un bec de avertizare.

Deşi toate informaţiile legate de modul de alimentare pot fi urmărite de-a lungul timpului, ele pot fi descărcate în calculator după fiecare masă.

Furculiţa are 20 cm lungime. Dimensiunile ei sunt un pic mai mici decât ale unei furculiţe normale, împiedicându-l pe individ să îşi umple gura cu mâncare.

HAPIfork a fost prezentata anul acesta în cadrul CES 2013. Invenţia va fi comercializată începând din primăvara acestui an la preţul de 99 de dolari.