Premieră: S-a lansat depozitul bancar pe 7 ani. Cât câştigi

Băncile din România intră în cursa economisirii pe termen lung. După ce BCR a lansat un depozit pe doi ani cu dobândă peste media pieţei, UniCredit Ţiriac Bank vine cu un depozit cu termen de până la 7 ani.

19 ian. 2012, 13:05

Băncile din România devin tot mai interesate de atragerea resurselor de pe piaţa internă, după ce mulţi ani s-au dezvoltat pe creditele de la băncile mamă. UniCredit atacă un segment de economisire care a lipsit cu desăvârşire din România: depozitul pe termen lung.

 

UniCredit oferă de acum scadenţe de 2, 3, 5 sau 7 ani, pentru depozite la o dobândă anuală de 7% la lei , de până la 6% la euro şi 5% la dolari. Banii din dobândă se plătesc titularului depozitului abia la sfârşitul scadenţei. O dobândă de 7% pe an pe termen lung este o soluţie destul de avantajoasă, având în vedere prognozele de scădere a inflaţiei şi, implicit, de reducere a dobânzilor. Pentru 2012, Unicredit estimează o inflaţie de 4,5% la sfârşitul anului, care ar urma să coboare la 4% la finalul lui 2013.

 

Retragerile de numerar se pot face şi înainte de scadenţă, astfel încât clientul nu este obligat să aştepte 7 ani pentru a primi înapoi banii, însă pentru retragerile anticipate, dobânda oferită de bancă este mai mică.