S-a născut primul copil înregistrat ca „gen necunoscut”. Mama bebeluşului a decis ca nou-născutul să îşi aleagă singur sexul

Un nou-născut din Canada ar putea fi primul copil din lume înregistrat în documentele oficiale ca fiind de "sex nedeterminat", pentru că mama lui insistă că numai copilul ei îşi va putea alege ce fel de sex va dori să fie ...

03 iul. 2017, 20:09

Kori Doty, care îşi declină identitatea ca fiind o „persoană trans non binară”, le cere autorităţilor canadiene să emită un certificat de naştere pentru copilul ei „fără sex”, în vârstă de 8 luni. Un astfel de certificat de naştere este o premieră mondială.

Kori are mustaţă şi spune că nu este nici femeie, nici bărbat dar a născut în noiembrie, anul trecut. De atunci şi până acum s-a luptat pentru a nu înregistra oficial identitatea copilului, afirmând că în Canada nu este obligatorie specificarea în actele de naştere a sexul copilului.

Copilul al cărui sex nu este precizat oficial, ar fi primul din lume de acest fel. El se numeşte în prezent Searyl Atli, potrivit The Sun.

Copilul are însă un card de sănătate emis de autorităţile din British Columbia, unde specificarea sexului în documentele de acest fel nu este obligatorie.

Copilul nu are însă şi certificat de naştere, deoarece oficialităţile canadiene nu acceptă să nu fie trecut şi sexul posesorului unui astfel de act.

Doty, care preferă să i se adreseze copilului cu prenumele „ei”, în loc de „el” sau „ea”, a povestit la televiziunea CBC că familia copilului vrea „să îl crească pe Searyl într-o manieră în care să îşi formeze singur conştiinţa de sine şi să aleagă în cunoştinţă de cauză ce vrea să fie.