Se schimbă LEGEA. Atenţie, şoferi: ce semn trebuie afişat pe parbriz

Un proiect de lege care a trecut deja de prima cameră a Parlamentului aduce o schimbare extrem de importantă care îi vizează pe unii dintre șoferi.

05 sept. 2019, 16:29
Se schimbă LEGEA. Atenţie, şoferi: ce semn trebuie afişat pe parbriz

Proiectul a trecut deja de Senat şi îi vizează pe toți șoferii și prevede că persoanele surde sau cu dizabilităţi de auz să poată pune pe maşină un semn prin care să semnaleze deficienţa şi faptul că au nevoie de interpret. Totul se va întâmpla dacă dacă sunt opriţi pentru control.

Alertă pentru TOŢI ŞOFERII! S-a schimbat LEGEA: ce se va întâmpla cu PERMISELE

Această inițiativă a fost depusă de liberala Andriana Săftoiu și a trecut de Senat cu 78 voturi „pentru”.

Iniţiativa vizează modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice în sensul introducerii unui nou articol: „Conducătorii de vehicule pot monta pe autovehiculele proprii semnul distinctiv pentru conducătorul de autovehicul cu dizabilităţi de auz”.

Semnul este opţional şi se aplică pe lunetă, în colţul din dreapta sau stânga sus.

ATENŢIE, ŞOFERI! Se înăspreşte LEGEA! Greşeala care te poate lăsa fără permis pentru 90 DE ZILE

„Acest semn este recomandat pentru conducătorii de autovehicule, persoane surde şi cu deficienţe de auz, din următoarele motive:

– dacă persoana surdă este oprită de agentul de circulaţie, acesta va şti că este nevoie de interpret şi de comunicare în limbajul semnelor;

– dacă persoana surdă este implicată într-un accident de circulaţie, autorităţile sau persoanele fizice vor vedea semnul reprezentativ şi vor putea apela în regim de urgenţă la un interpret în limba semnelor; – în trafic sau în diverse situaţii, ceilalţi şoferi vor şti că persoana surdă trebuie atenţionaţă prin semnale luminoase;

– orice şofer surd să aibă obligatoriu o legitimaţie specială în care să se dovedească că are dizabilităţi auditive şi să arate poliţiei rutiere”, arată deputatul PNL în expunerea de motive a proiectului.

Proiectul va ajunge la Camera Deputaților, care este for decizional.


loading...
Partenerii noștri