S-a sinucis de sărăcie în ziua pensionării, o vecină l-a găsit spânzurat

Caz cutremurător la Oradea. Un bărbat s-a sinucis din cauza sărăciei exact în ziua în care a primit decizia de pensionare.

07 feb. 2018, 21:02
S-a sinucis de sărăcie în ziua pensionării, o vecină l-a găsit spânzurat

Un bărbat din Oradea pe nume Gardi László s-a sinucis la 61 de ani din cauza situației aparent fără ieșire în care se găsea. Orădeanul a suferit un accident și a rămas fără loc de muncă, fiind condamnat să trăiască într-o sărăcie cumplită.

Deși a depus cererea pe 16 octombrie 2017, decizia de pensionare i-a venit abia pe 2 februarie, chiar în ziua în care Gardi a fost găsit mort. 

Potrivit ebihoreanul.ro, vecina care l-a găsit mort a povestit că, în disperare de cauză, Gardi și-a vândut tot ce avea în casă cu speranța că va primit decizia de pensionare și va reuși să se redreseze. Între timp, situația sa a devenit dramatică, după ce a rămas fără utilități, din cauza faptului că nu avea bani să și le plătească. Femeia a mai spus că ultima dată când l-a văzut pe acesta, miercurea trecută, omul s-ar fi plâns că rezistă din ce în ce mai greu. Vineri, când a intrat în casa acestuia pentru a-i da ceva de mâncare, l-a găsit spânzurat, în baie.

Gardi László a lăsat și un bilet de adio, în care își motiva gestul și sublinia faptul că nu a mai rezistat să trăiască în asemenea condiții. Bărbatul în vârstă de 61 de ani era divorțat și avea o fiică, însă nu mai ținuseră legătura. Totuși, la aflarea veștii, fiica lui Gardi a venit la Oradea unde s-a ocupat de ultimele formalități, iar trupul acestuia a fost incinerat.