S-a sinucis după ce a fost hărţuită online. Avea doar 13 ani

O fetiţă de 13 ani din Franţa s-a sinucis după ce a fost hărţuită luni la rând pe reţelele de socializare. Părinţii au adus cazul în atenţia opiniei publice în speranţa că niciun alt minor nu va mai cădea în această cursă. Câţiva tineri au creat şi o aplicaţie care blochează comentariile ofensatoare.

09 feb. 2015, 09:34
S-a sinucis după ce a fost hărţuită online. Avea doar 13 ani

A fost hărţuită prin intermediul telefonului mobil o după-amiază întreagă, îşi aminteşte Nora Fraise, mama lui Marion, cu fraze de genul: „o să-ţi scoatem ochiii” sau „te vom ucide”. Erau fie mesaje personale, fie jigniri postate pe pagina ei de Facebook.

Le-a ascuns pentru că îşi făcuse un cont pe Facebook fără acordul nostru, a spus mama, Nora Fraise.

De fapt de aici a început toată drama fetei. Tehnologia de ultima oră le permite să fie aproape tot timpul prezenţi în mediul virtual. Studii recente arată că cel puţin unu din trei copii este hărţuit online. Aşa a apărut site-ul RespectZone, care este de fapt o aplicaţie.

Dacă există un comentariu plin de ură, rasist, homofob, misogin, atunci, utilizatorul poate să-l şteargă. Dacă e în favoarea libertăţii de expresie, utilizatorul poate dezaproba, în scris, online, un comentariu ofensator, a spus Nathan Cohen, utilizator aplicaţie.

Aplicaţia poate fi utilizată pentru orice cont deţinut online. Fie că e vorba de Facebook, Youtube sau Twitter.