S-a stins din viaţă Ariadna Combes, fiica Doinei Cornea

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER) deplânge stingerea din viață, în Franța, a Ariadnei Combes, fiica Doinei Cornea, simbol al disidenței anticomuniste.

15 nov. 2016, 10:01
S-a stins din viaţă Ariadna Combes, fiica Doinei Cornea

Ariadna Combes a fost una dintre personalitățile foarte active în lupta pentru drepturile omului din România în perioada comunistă.

Refugiată în Franța în anul 1976, și-a finalizat studiile universitare și a devenit profesor de limba engleză.

A fost vicepreședinte al Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului din România de la Paris și fostă membră a Consiliului de Garanție Morală al Institutului pentru Memoria Exilului Românesc.

A fost unul dintre cei trei români implicați activ în Operation Villages Roumains, acțiune declanșată împotriva proiectului comunist de sistematizare a satelor în perioada 1988-1989, alături de Mihnea Berindei, decedat și el de curând, și Dinu Zamfirescu, actualul Președinte al Consiliului științific al IICCMER.

Ariadna Combes a facilitat transmiterea de mesaje ale mamei sale în străinătate, fiind colaborator al posturilor de radio care emiteau în limba română, Radio Europa Liberă și BBC, anunță Agerpres.